Nakketrøbbel truer Burres VM

KRANJSKA GORA (Dagbladet): Tre uker før VM ligger OL-mester Hans-Petter Buraas nede for telling. I går kjørte han ut i det tredje slalåmrennet på rad. Han frykter han har et balanse-problem og oppsøker nå kiropraktor og nevrolog for å få behandling.

- Jeg sliter litt med nakkeproblemer, og jeg tror kanskje det går utover balansen min, sier Burre til Dagbladet.

Slalåmsesongen startet med andreplass i Park City 20. november. Siden har gullvinneren fra Nagano hatt bedrøvelige dager i bakken. Han hektet i Aspen 27. november, kom på innerski i Sestriere 14. desember og i går skjedde akkurat det samme etter 15 sekunders kjøring i andre omgang.

Tre på trynet av fire mulige henger selvfølgelig ikke på greip.

- Helt håpløst, sier Burre, som lå på en lovende femteplass etter første omgang.
Han innrømmer bekymring, men vet hvem som skal løse problemet:

- Jeg får behandlinger av Finn Morten Halle, en av to kiropraktorer i Norge med nevrologutdanning, sier Burre.

Behandlet før OL

Både før OL i Nagano og før avreise til v-cuprennene i USA i november var Burre innom Halles lokaler på Stabæk. Og det gikk jo fint både i Nagano og i det første rennet i USA. Når Buraas reiser hjem til Norge etter kveldens slalåmrenn i Schladming, kontakter han derfor Halle på nytt.

- Jeg lurer på om noe er galt med balansenerven min. Dette må jeg finne ut av, sier Burre.
Og Halle er klar på minuttet:

Ørlite avvik

- Jeg må se på ham ganske snart. Burre har en liten ubalanse i det systemet i hjernen som sender ut nerveimpulser i kroppen hans, forklarer Halle.

Halle har god tro på at han kan hjelpe Burre.

- Jeg skjønner nå at det er et mønster i dette. Det har det vært tidligere også. Og da stoppet det, sier Halle.

Han presiserer at Burres problem ikke er en lidelse. Men for alpinister i den ypperste verdenseliten kan selv ørsmå avvik gi kolossale utslag på resultatlista.

- Jeg optimaliserer koordineringsevnen hans, sier Halle.

Lei maset

I skuffelsen dro Burre i går rett fra bakken uten å ta seg tid til å forklare noen hvorfor det gikk galt igjen. Dagbladet rakk ham såvidt i bilen på parkeringsplassen, mens publikum jublet for hjemmeseieren til Jure Kosir.

- Jeg er lei av journalister som maser og spør og ikke kan noe. Jeg må vurdere hva jeg skal bruke tida mi til. Om den ikke kan brukes bedre enn til å svare på spørsmål om det er dama mi si skyld at jeg kjører dårlig, sier han.

- Var 1998 bare et blaff?

- Nei, jeg har en andreplass og veit at jeg hører til i verdenstoppen. Men når jeg prøver å dra til i fire-fem porter - sånn som Finken gjør med suksess - da går det galt for meg, sier Burre, som helt sikkert stiller opp i kveldens TV-sendte renn i Schladming:

- Det kan være greit med et renn dagen etter, men det er liksom det der med huet da.

UTE OG KJØRER: Burre har hatt en bedrøvelig sesong. I går kjørte han ut igjen. Nå skal han til nevrologen for å sjekke balansenerven.