Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nåler og press får Tommy Svindal Larsen i form

Tommy Svindal Larsen har funnet formen. Selv tror 27-åringen nøkkelen til formstigningen er spesialbehandlingen han får etter kampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tommy får noe som heter akupressur - en type triggerpunktbehandling. Det er som akupunktur, men vi bruker fingrene istedenfor nåler. Han får også noe akupunkturbehandling, forteller Stabæk-fysio Tor Østhagen. # Dagen etter kamp møter Tommy til behandling.

- Jeg tror mye av nøkkelen til at jeg har vært i så god form i høst er denne behandlingen, sier Svindal Larsen til Dagbladet.

Raskt restituert

Stabæks midtbaneelegant har en kompakt muskulatur. Før måtte Tommy vente et par dager før han kunne trene skikkelig etter kamp. Nå får han ut slaggstoffene så fort som mulig.

- Det gjør at jeg kan bygge på og trene for fullt mye raskere. Jeg får behandling dagen etter kamp, og følger opp etter behov utover i uka, sier Tommy.

Fysioterapeut Østhagen ser ikke bort fra at denne behandlingen er en del av hemmeligheten bak Tommys gode form den siste tida.

- Han har blitt veldig bevisst på å restituere seg fort. Det viser seg også at det holder ham skadefri. Nå får han ikke de strekkskadene han har vært plaget med før, sier Østhagen.

- Uheldig

Tommy har de siste årene vært mye plaget med skader. Selv tror han det har gjort sitt til at prestasjonene har svingt fra det geniale til det håpløse.

- Jeg synes jeg har vært uheldig med skader og sjukdom, men nå ser det veldig bra ut, sier Tommy.

Landslagsambisjonene og profflysten er til stede - men mest av alt håper han på suksess med Stabæk.

- Jeg synes vi har veldig mye bra på gang - både her i Stabæk og ellers i norsk fotball, sier Svindal Larsen.

SPESIALBEHANDLING: Fysioterapeut Tor Østhagen setter nåler i leggene for å få ut spenning av muskulaturen. I tillegg trykker han med fingrene på spesielle punkter på beina til Tommy Svindal Larsen.