Nåler og ultralyd skal få Zlatan på beina

Rekker trolig Russland-kampen.

• Følg samtlige EM-kamper direkte på Dagbladet.no

LUGANO/ OSLO (Dagbladet.no): Etter tapet mot Spania lørdag kveld, var det dagen derpå på det svenske treningsfeltet i Lugano.

En som ikke rapporterte seg til tjeneste i dag, var Zlatan Ibrahimovic, som for annen kamp på rad ikke var i stand til å fullføre 90 minutter.

Forsåvidt var ingen av gårsdagens startmenn i aksjon under den timeslange økten, men Zlatans skade fratar «Medelsvensson» nattesøvnen tre dager før den avgjørende kampen mot Russland på onsdag.

Landslagssjef Lars Lagerbäcks uttalelser på ettermiddagens pressekonferanse var imidlertid tid ikke i stand til å berolige noen.

- Vi har ikke rukket å se så mye på ham i dag. Reaksjonen hans var omtrent som sist (mot Hellas journ.anm.), sa Lagerbäck til et samlet pressekorps.

Blitt bedre etterhvert

Landslagslege Magnus Forssblad var imidlertid hakket mer konkret og optimistisk enn landslagssjefen.

SUPER-VIKTIG: Zlatan Ibrahimovic scoret og ble byttet ut. Da falt Sverige sammen mot Spania. Foto: AFP/Scanpix
SUPER-VIKTIG: Zlatan Ibrahimovic scoret og ble byttet ut. Da falt Sverige sammen mot Spania. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Situasjonen er uforandret. I dag morges kjentes det ganske bra ut. Smertene flytter seg rundt på visse punkter i kneet, men er stabile, diagnoserte Forssblad lagets uerstattelige stjerne.

Ibrahimovic har slitt med en leddbåndsskade i kneet i tre måneder, og behandles under mesterskapet med akupunktur og ultralyd. I tillegg følger superspissen et eget treningsopplegg i forbindelse med trening og kamp.

- Vi kjører på med skadebehandling. Jeg er sikker på at han blir spilleklar og synes det ser bra ut. Skaden må ses i perspektiv. Over en lengre periode har han blitt bedre etterhvert, forklarte Forssblad.

Ville ha spilt i morgen

Hvorvidt svenskene vil gå til nye skritt for å stable måljegeren Zlatan på beina om nødvendig, vil ikke legen si noe om i offentlighet, selv om han ikke utelukker noe som helst.

- Om vi skal ta i bruk nye behandlingsmetoder, så må vi ta den diskusjonen mellom oss i det medisinske apparatet og Zlatan selv.

- Om det var kamp i morgen; tror du Zlatan ville spilt? ville journalistene vite.

- Ja, det gjør jeg, understreker legen.

Nåler og ultralyd skal få Zlatan på beina

• Se alle grupper, kamper og resultater HER!