Namsretten neste for Bakken

Marius Bakken og manager Ståle Jan Frøynes krever nå en sivilrettslig vurdering for å godta Friidrettsforbundets krav om at Bakken må løpe med landslagsdrakta under Bislett Games.

Fredag var Friidrettsforbundet og Team Bakken så godt som enige om premissene for at Friidrettsforbundet skulle innstille Bakkens søknad om 480000 kroner i høydeprosjektmidler behandlet av Olympiatoppen og Bjørge Stensbøl. Pressemeldingen var skrevet, men ble trukket like før utsendelse som følge av uløselig uenighet om Bislett Games.

  • Bakken og Frøynes tolker Friidrettsforbundets lovverk dithen at Bislett Games er et internasjonalt stevne arrangert nasjonalt. Derfor er det fritt fram for Bakken å bruke klubbdrakta under 5000- meteren.
  • Friidrettsforbundet støtter seg på sitt eget Lovutvalg, som ifølge friidrettspresident Marius Rooth mener at Bislett Games uansett er et internasjonalt stevne. Derfor er Bakken forpliktet til å løpe i landslagsdrakta med DnB-logo.

Slik står saken bom fast. Frøynes mener at avgjørelse i namsretten er det eneste som duger.

- Ja, det mener jeg, og den kommer vi til å bøye oss for, men vi kommer ikke til å ta noe initiativ til at dette skjer, sier Frøynes.

- Det kommer ikke vi heller til å gjøre, sier Rooth.

Dermed er det bare å vente på neste episode i det som nå har utviklet seg til en tragikomisk historie preget av mistillit og fastlåst kommunikasjon.

- En trist og vanskelig sak, sier Rooth, som i går også fikk nyheten om at Bakken trekker seg fra helgas e-cup som følge av lyskeproblemer. Kortisonsprøyten som ble satt i et muskelfeste torsdag har ikke hjulpet foreløpig.

Mer bråk i dag

Allerede i dag kan for øvrig friidrettsbråket nå nye høyder. Da møtes Friidrettsforbundet og Akt.org (utøvernes interesseorganisasjon) til forhandlinger om neste års landslagsavtale med NISO-leder Morgan Andersen som mekler. Etter det Dagbladet får opplyst skal den ferdigforhandles før e-cupen til helga. Ellers kan all enighet ryke rundt den midlertidige avtalen utøvere som John Ertzgaard, Jim Svenøy og Geir Moen signerte tidligere i år. Mye tyder på at forhandlingene blir vanskelige. På NISOs hjemmeside får Friidrettsforbundet det glatte lag av Andersen.

«Hittil har forbundet kjørt «vi har allerede vedtatt metoden», der man sier skriv under, ellers... I så fall rekker ikke kaffen bli særlig kald på tirsdag.»

Akt.org-leder Anders Falkum har sitt eget syn på det han oppfatter som Friidrettsforbundets tvang og trusler:

- Trusler og misforstått maktbruk hører fortida til. De prøvde det i Sovjetunionen - det ble ingen videre suksess...