Nancy-sjef stemplet Gunnarsson som en fiasko

Trodde ikke klubben ville få penger fra videresalg.

OMSTRIDT AVTALE:  Veigar Páll Gunnarsson forklarer seg i retten seinere i uka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
OMSTRIDT AVTALE: Veigar Páll Gunnarsson forklarer seg i retten seinere i uka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Nancys daglige leder Nicolas Holveck (43) forklarte seg i den såkalte Gunnarsson-saken i Asker og Bærum tingrett i dag. Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til den franske toppklubben i januar 2009.

Holveck forklarte at Nancy fort fant ut at islendingen ikke var en spiller for dem. Etter seks måneder forsøkte de å selge ham, og Gunnarsson gikk etter hvert tilbake til Stabæk for 75.000 euro (605.000 kroner).

- Han var et stort tap for oss, sa Holveck, som opplyste at Nancy betalte 1,2 millioner euro (9,7 millioner kroner) for Gunnarsson.

For gammel
I avtalen var det et obligatorisk punkt om videresalg av Gunnarsson.

- Jeg trodde aldri at vi skulle få penger for videresalg, sa Holveck, basert på Gunnarssons alder og prestasjoner i Nancy.

- Han fant seg aldri til rette i Frankrike, sa Nancy-sjefen.

1. august 2011 ble Gunnarsson solgt fra Stabæk til Vålerenga for 1 million kroner. De to klubbene inngikk også en opsjonsavtale på Herman Stengel verdt fire millioner kroner.

Holveck opplyste at han ble kontaktet av norsk TV 2, hvor han fikk opplyst at Rosenborg skulle være villige til å betale fem millioner kroner for Gunnarsson.

FORKLARTE SEG I RETTEN:  Nicolas Holveck.
FORKLARTE SEG I RETTEN: Nicolas Holveck. Vis mer

Basert på disse opplysningene - og opplysninger fra andre kilder - mente Nancy å ha krav på mer enn den halve millionen (50 prosent) de fikk etter Stabæks videresalg til Vålerenga.

Klubben fikk til slutt 200.000 euro (1,6 millioner kroner) fra Stabæk, etter bråket saken skapte i Norge.

Anmeldt
27. oktober 2011 anmeldte påtalenemnda i Norges Fotballforbund Stabæk, Vålerenga og tre av klubbenes ledere for bevisst forsøk på å lure Nancy for penger.

Omkvedet var at den reelle summen for Gunnarsson kunne være høyere. Opsjonsavtalen for Stengel var angivelig et grep for at videresalgssummen til Nancy skulle bli lavest mulig for økonomisk kriserammede Stabæk.

- Basert på de sportslige prestasjonene i Nancy hadde vi i ikke forventet penger fra videresalg for Gunnarsson, sa Holveck.

NB:
Fotballagent Jim Solbakken forklarer seg i retten seinere i dag.