AVVISER SAMMENHENG: Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson og VIF-direktør Truls Haakonsen etter 3-0-seieren over Viking i kveld. Haakonsen sier det var Vålerenga som initierte avtalen rundt Herman Stengel, uavhengig av avtalen med Stabæk om Gunnarsson.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
AVVISER SAMMENHENG: Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson og VIF-direktør Truls Haakonsen etter 3-0-seieren over Viking i kveld. Haakonsen sier det var Vålerenga som initierte avtalen rundt Herman Stengel, uavhengig av avtalen med Stabæk om Gunnarsson. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Nancy vurderer å anmelde Stabæk

- Om vi må gjøre det, så gjør vi det.

(Dagbladet): Franske Nancy avventer nå NFFs granskning av Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga, men bekrefter overfor TV 2 Sporten at de vurderer å anmelde bæringene dersom det viser seg at de har grunn til å føle seg lurt.

- Om vi må gjøre det, så gjør vi det. Men ikke ennå, vi har ikke hatt kontakt med norsk politi, sier Nancy-direktør Nicolas Holveck til kanalen.

Stabæk, ved formann Erik Loe, har i dag avvist at opsjonsavtalen for unggutt Herman Stengel var en del av Gunnarsson-handelen - det sentrale punktet i en eventuell Nancy-sak.

Dersom NFF finner at de rapporterte fire millionene Vålerenga ga for å få førsterett på Stengel var en kreativ måte å betale for Gunnarsson på, betyr det at Nancy er blitt snytt for penger de kunne fått i forbindelse med sitt krav på 50 prosent av overgangssummen.

Nancy sier samtidig at de vil forhandle med Stabæk for å finne en løsning - les: Få mer penger enn de 500 000 de er forespeilet i dag.

- Kanskje vi kan komme frem til en avtale som kan løse tvisten mellom oss, sier Nicolas Holveck til TV 2.

Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen støtter Stabæk i at opsjonskjøpet av Herman Stengel ikke var direkte knyttet til kjøpet av Veigar Pall Gunnarsson.

- Interessen rundt Herman Stengel er initiert fra vår side. Jeg husker ikke datoen for det, men det var en prosess rundt det som gikk over ganske lang tid, sier Haakonsen til TV 2.