STO FRAM TIDLIG: Med Wayne Rooney på vei ut dørene på Old Trafford, trenger Manchester United spillere som står fram. Nani viser tegn til at han kan bli en sånn spiller. I dag ga han United ledelsen etter syv minutter.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
STO FRAM TIDLIG: Med Wayne Rooney på vei ut dørene på Old Trafford, trenger Manchester United spillere som står fram. Nani viser tegn til at han kan bli en sånn spiller. I dag ga han United ledelsen etter syv minutter.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Nani gjorde jobben Rooney ikke vil ha

Avgjorde for United med suser etter syv minutter.

||| (Dagbladet): Manchester United - Bursaspor 1-0.

«Colleen forgave you, Wayne, we won't». «Who's the whore now Wayne?».

Bannerne på Old Trafford etterlot liten tvil om hva som egentlig er saken fra Manchester i dag, og det er ikke Champions League-oppgjøret mellom byens United og Bursaspor fra Tyrkia.

Men om hjemmesupporterne er i ferd med å brenne broene Wayne Rooney han har gjort det klart at han vil bruke vekk fra dem, så har de grunn til å støtte de som blir igjen for å kjempe for den røde trøya.

I kveldens kamp viste United at de kan vinne fotballkamper uten den tidligere elskede Rooney, selv om de ikke trengte å gjøre så voldsomt mye for å senke gruppekasteballen Bursaspor.

- Vi kunne ha presset på enda bedre, men vi hadde den rette intensiteten og kontrollerte kampen. Spillerne jobbet hardt, men vi kunne vært bedre i den siste tredelen av spillet. Men jeg tror ikke det var mulig med en scoring fra dem (Bursaspor), sier manager Alex Ferguson, ifølge BBC.

- Det var viktig å vinne for supporternes skyld, de var gode i dag og støttet laget. Det var god samling i laget også, sier Ferguson.

Tidlig Nani
For Manchester United brukte bare syv minutter på å vise at de har spillere med spisskompetanse som kan vippe fotballkamper i deres retning - også når de siste åras yndlingsspiss Wayne Rooney eventuelt forsvinner.

Nani har vært god for de røde så langt denne sesongen, men venstrefoten fra langt hold er noe relativt nytt. Den fikk hjemmepublikummet se da United tok ledelsen.

Portugiseren skar inn fra sin høyrekant-posisjon og skjøt med strak vrist fra 20 meter, ballen suste inn i venstre hjørne, og Dimitar Ivankov mellom stengene sto for langt fra det området til å være i nærheten av å redde.

En tidlig ledelse senket United-skuldrene, kanskje litt i overkant mye.

Resten av omgangen ble nemlig en småkjedelig affære. Hjemmelaget fortsatte med overtak i ballinnehav, men de store sjansene uteble mot et Bursaspor-lag som lå tett og kompakt bakover.

Tyrkerne på sin side viste tendenser offensivt på et par gode kontringsmuligheter, men sistepasningene ble altfor upresise til at det noen gang truet United-ledelsen før pause.

Stille etter pause
Bursaspor virket ute av stand til å reise seg også etter hvilen, og Manchester United så ikke ut til å ha noe behov for å slite seg ut for å øke ledelsen.

EN GRUNN TIL Å SMILE: Syv poeng betyr at Manchester United i aller høyeste grad er på vei mot avansement til sluttspillet.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
EN GRUNN TIL Å SMILE: Syv poeng betyr at Manchester United i aller høyeste grad er på vei mot avansement til sluttspillet.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

United hadde full kontroll, i en omgang som var langt mindre spennende enn Ji-Sung Parks nye hårfarge, for å komme med ett eksempel.

Innbytter Gabriel Obertan headet i stolpen etter en corner syv minutter før slutt, det var nok hjemmelagets største sjanse i andre omgang, sammen med Javier Chicharito Hernandez avslutning like utenfor tre minutter senere.

Bursaspor var så vidt over midtbanen.

Dermed sikret Alex Fergusons utvalgte tre viktige poeng, og det uten å pådra seg skader utover den sårede stoltheten Wayne Rooney har etterlatt seg.

EN TIL SALGS: T-skjorter med bilde av Wayne Rooney og Alex Ferguson side ved side utenfor Old Trafford. Innenfor er de ikke side ved side akkurat nå om dagen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
EN TIL SALGS: T-skjorter med bilde av Wayne Rooney og Alex Ferguson side ved side utenfor Old Trafford. Innenfor er de ikke side ved side akkurat nå om dagen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer