Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nani klager på komplisert Ferguson

- Kan gå fra ros til slakt på noen minutter.

VIL SPILLE MER: Manchester United-spiller Nani synes det er frustrerende at han ikke får mer spilletid av Alex Ferguson, særlig i storkampene. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
VIL SPILLE MER: Manchester United-spiller Nani synes det er frustrerende at han ikke får mer spilletid av Alex Ferguson, særlig i storkampene. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet): Offentlig kritikk av Manchester United-manager Alex Ferguson har vel aldri vært veien å gå om du er ute etter å oppnå noe hos skotten, uansett om det er snakk om en overgang, lønnsforhøyelse, eller mer spilletid.

Derfor vekker det oppsikt når spillere velger å ytre misnøye i media, slik portugisiske Nani blir sitert på å ha gjort i dag.

22-åringen har slitt med å få tillit under Ferguson den siste tida, og i et intervju med den portugisiske nettavisa I online, gjengitt av blant andre Guardian i dag, lufter han mild frustrasjon over sin «kompliserte» skotske sjef.

Ingen er trygge
Ifølge Nani har han selv opplevd å bli utskjelt flere ganger.

- Selvfølgelig. Han sier: «Nani, hvordan kunne du bomme på den eller den?» Ingen er trygge utpå der, og han gjør det foran alle. Han behandler alle spillerne likt. Selv Ryan Giggs og Gary Neville får høre det, men han har mer tålmodighet med dem fordi de er mer erfarne, sier portugiseren.

- Og det er alltid «Fuck» ditt og «fuck» datt fram og tilbake. Han er en veldig komplisert fyr, veldig komplisert. Og han er tøff. Dersom ting går bra, er han OK. Men dersom det er noe han mener er galt, er du kjørt. Han kan gå fra å gi deg komplimenter til å slakte deg i løpet av minutter, sier Nani.

Dårlig selvtillit
Vingen, som kostet 17 millioner pund da han kom fra Sporting Lisboa i 2007, avviser foreløpig at han er på vei bort. Men det er tydelig at han ikke er storfornøyd med situasjonen.

- Folk forventer mer av meg, og det er ikke lett. Jeg kunne gjort det bedre, scoret mer, men selv om jeg gjør en bra kamp kan jeg ikke være sikker på at jeg får spille neste. En slik situasjon går utover selvtilliten, sier han.

Og på spørsmål om han mener karrieren hans lider av å være i klubben, svarer han følgende:

- Akkurat nå føler jeg det sånn. Jeg vet det fortsatt er tidlig, og det er mange kamper igjen av sesongen, men jeg får ikke spille de store kampene som mot Liverpool, Manchester City eller Tottenham, og når jeg ikke får spille de kampene blir jeg tristere for hver gang, sier Nani.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media