OMSIDER: Reading-spillerne hadde blokkert det som kom fra Manchester United i nesten 70 minutter da Nani omsider fikk klemt dette skuddet inn mellom dem. Like etter serverte han innlegget som Chicharito nikket inn til 2-0. Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIX
OMSIDER: Reading-spillerne hadde blokkert det som kom fra Manchester United i nesten 70 minutter da Nani omsider fikk klemt dette skuddet inn mellom dem. Like etter serverte han innlegget som Chicharito nikket inn til 2-0. Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIXVis mer

Nani kom inn fra benken og sendte United til kvarten

Reading holdt nullen i over en time på Old Trafford.


(Dagbladet): Manchester United - Reading 2-1.

Innbytter Nani ble avgjørende da Manchester United sikret plassen i kvartfinalen i FA-cupen.

Han kom inn da Phil Jones ble skadd mot slutten av første omgang, og markerte seg straks med et skudd i stanga. I andre omgang sikret han seieren med én scoring og én målgivende pasning til Chicharito.

- Vi prøvde mye fram til jeg scoret det første målet. Det endret kampen. Og jeg er glad for å gi en målgivende pasning til «Chicha» og hjelpe laget til denne store seieren i dag, sier Nani i intervjuet som ble sendt på TV 2 Sport Xtra etter kampen.

Han kunne også smilende fortelle at det gikk bra etter at han kolliderte med en politibil fredag kveld.

- Det var ikke noen stor krasj, men jeg er glad for at det ikke skjedde noe galt. Sånt skjer i livet, så det er ikke viktig i dag, jeg er glad for denne flotte dagen, sier han.

LUFTIG FEIRING: Javier Hernandez (t.h.) feirer 2-0-målet med Anderson. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX
LUFTIG FEIRING: Javier Hernandez (t.h.) feirer 2-0-målet med Anderson. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Reading reduserte og sikret litt overtidsspenning på Old Trafford, men klarte aldri å få utlikningsmålet.

Enveiskjørt Manchester United kjørte på fra første spark på ballen. Det var ikke gått lang tid før Javier Hernandez, Danny Welbeck og Antonio Valencia hadde en trippelsjanse. De to første fikk skuddene blokkert av utespillere, mens tredjemann nikket løst i henda på keeper Adam Federici.

Federici skulle få vise seg fram fra sin beste side litt seinere, da han først lå i full strekk på et langskudd fra Tom Cleverley, før han på utrolig vis klarte å avverge også returen fra Ashley Young fra skrått hold.

Omgangen var også preget av skader. Nemanja Vidic og Noel Hunt skallet i hverandre tidlig i omgangen. Rio Ferdinand begynte å jogge langs sidelinja, men Vidic ble lappet kjapt sammen. Hunt på sin side, måtte på med både ren trøye og kortbukse da det første settet ble blødd ut. Han fikk spredt applaus da han dro av seg shortsen på sidelinja lengst fra benken, men den stilnet noe da det viste seg at han hadde gardert med truse under kortbuksa.

Seinere i omgangen fikk Phil Jones en vridning i en ankel, og Ferdinand begynte igjen å jogge. Jones måtte ut, men Alex Ferguson valgte å sette inn Nani framfor Rio, og flyttet heller Valencia ned på backplass.

Nani ordnet opp Nani var så vidt kommet inn før han klinket en volley i stanga fra like utenfor 16-meteren, og rakk også å teste Federici med en ny suser før de fire tilleggsminuttene i første omgang var over.

United fortsatte dominansen etter pause uten å komme til scoring. Robin van Persie ble byttet inn, men det var Nani som til slutt ble den som fikk det til å løsne.

I det 69. minuttet spilte Valencia inn mot midten der van Persie sto og ventet på ballen. Men Nani snappet pasningen og klinket inn ledermålet.

BUKSEBYTTE: Readings Noel Hunt blødde ut en rekke trøyer og én shorts etter å ha skallet med Nemanja Vidic i første omgang. Foto: DARREN STAPLES, REUTERS / NTB SCANPIX
BUKSEBYTTE: Readings Noel Hunt blødde ut en rekke trøyer og én shorts etter å ha skallet med Nemanja Vidic i første omgang. Foto: DARREN STAPLES, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Og bare et par-tre minutter seinere la Nani inn på hodet til Chicharito, som styrte ballen forbi Federici.

Ni minutter før full tid skapte Reading-kaptein Jobi McAnuff ny spenning etter en svak klarering av Chris Smalling. United-forsvareren fulgte Adam Le Fondre inn i feltet, men la ballen rett ut i farlig område. Der fikk McAnuff tid til å kontrollere den og plassere inn reduseringen.

Reading klarte å skape litt spenning i tilleggsminuttene, men det endte med en oppskriftsmessig hjemmeseier.

Untied får hjemmekamp i kvartfinalen, og møter vinneren av Chelsea og Middlesbrough.