Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nani-lekestue da United knuste Bolton

Berba-dobbel uten Rooney.

SOLID OPPVISNING: Manchester Uniteds Dimitar Berbatov feirer sitt første mål mot Bolton. United hadde få problemer med å ta tre poeng og tar dermed tilbake serieledelsen. Foto: AP
SOLID OPPVISNING: Manchester Uniteds Dimitar Berbatov feirer sitt første mål mot Bolton. United hadde få problemer med å ta tre poeng og tar dermed tilbake serieledelsen. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bolton — Manchester United 0-4 (0-1)

Oppgaven var klar etter at Chelsea massakrerte Aston Villa og Arsenal mistet to poeng mot Birmingham tidligere i ettermiddag: med tre poeng i Bolton ville United henge på Chelsea og bortimot skyte Arsenal ut av gullkampen.

Det skulle etter hvert bli grei skuring for et United-lag uten bautaene Wayne Rooney og Rio Ferdinand.

- De er litt ømme. Skulle Rooney fått en smell her ville han vært tvilsom til tirsdag. Vi har en stor uke, vi må bruke stallen, og jeg har ingen kvaler ved det. Både han og Rio vil være klar til tirsdag, sier sir Alex Ferguson til MUTV etter kampen.

Komisk selvmål
United stanget lenge i Bolton-forsvaret, men da de trengte det som mest dukket atter en gang en av Uniteds mest trofaste målskårere opp: motspilleren som setter ballen i eget nett.

Ti minutter før pause ble Ryan Giggs spilt fri ute til venstre og veteranen slo hardt inn foran mål.

KOMISK: Jussi Jaaskelainen ser ballen gå inn i eget nett etter et komisk selvmål av Jlloyd Samuel. Foto: Reuters
KOMISK: Jussi Jaaskelainen ser ballen gå inn i eget nett etter et komisk selvmål av Jlloyd Samuel. Foto: Reuters Vis mer

Fra sju meter presterte Bolton-bakcen Jlloyd Samuel på mest komiske vis og bredside ballen inn i eget mål i et svakt forsøk på å klarere.

United opp i ledelsen etter det 11 selvmålet for sesongen.

Den klassiske Bolton-fotballen med direkte angrepsspill og mye duellspill ga imidlertid United trøbbel utover i omgangen.

Både Johan Elmander og Fabrice Muamba var bare en strålende Edvin van der Sar unna å utligne før pause.

- Jeg ønsker å takke Edwin van der Sar for de to fantastiske, matchvinnende redningene i førsteomgang, sier United-manager Ferguson.

Fantastisk Nani
Bolton fortsatte å sette trykk på United-forsvaret, men da en portugisisk driblefant bestemte seg ble det etter hvert spill mot et mål.

Og en svært vond kveld for høyreback Samuel Rickets.

Dmitar Berbatov doblet ledelsen en halvtime før slutt da han bredsidet inn en retur fra Jussi Jaaskelainen.

Så startet Nani:

• 78.min: Nani viser balanse, teknikk og følsomhet få gjør etter hanm, snurrer rundt på stakkars Ricketts før han serverer en friløpt Berbatov til 0-3-

FORTVILELSE: Boltons Jlloyd Samuel tar seg til topplokket etter å ha satt ballen i eget mål. Foto: AP Photo/Tim Hales
FORTVILELSE: Boltons Jlloyd Samuel tar seg til topplokket etter å ha satt ballen i eget mål. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

• 82.min: Nani løper seg fri i eksakt samme posisjon. 23-åringen snurrer igjen trill rundt med Ricketts og serverer til Darren Gibson som presser ballen inn til 0-4 via tverliggeren.

Wayne Rooney har allerede sørget for solid smertelindring i savnet etter Ronaldo, og Nani-oppvisninger som i kveld øker neppe savnet etter målmaskinen som nå tjener til salt på maten i Real Madrid.

- Bare vi som spilte fotball
- Dette er et fantastisk resultat for oss. Det er en vanskelig bane å komme til hvor du må håndtere lange baller «all day long». Det er vanskelig å få ballen ned på bakken enkelte perioder, sier Ferguson etter kampen.

Og skotten benyttet også anledningen til å gi et lite stikk til det svært direkte-spillende Bolton-laget:

- Vi var det laget som spilte fotball.

Bolton-sjef Owen Coyle skyldte ikke på noen andre enn seg selv etter det ytdmykende hjemmetapet.

- Jeg er skuffet over måten vi taper på og at vi slipper inn så mange mål. Dette er kun vår egen skyld, sier Coyle i følge Sportinglife.

FYSISK: Gary Cahill og Federico Macheda i en tøff duell under kveldens kamp.Foto: AFP
FYSISK: Gary Cahill og Federico Macheda i en tøff duell under kveldens kamp.Foto: AFP Vis mer

Seieren gjør at United igjen tok tilbake serieledelsen ett poeng foran Chelsea. Neste lørdag møtes gigantene til seriefinale på Old Trafford.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!