Nani og Ronaldo herjet med stakkars Danmark

Norge leder gruppa med fem poeng!

||| (Dagbladet): Portugal - Danmark 3-1

Etter en skuffende åpning på EM-kvaliken reiste Portugal seg hjemme mot et tamt dansk lag.

Manchester United-ving, Nani, ble kveldens store spiller med sine to mål i den første omgangen.

Begge kom etter håpløst dansk forsvarsspill.

• 29. min - Dennis Rommedahl spilte en håpløs pasning som Cristiano Ronaldo fanget opp. Real Madrid-spilleren la hardt inn mot midten, Hugo Almeida hoppet over og ballen havnet hos en totalt umarkert Nani som scoret noe heldig mellom bena på Sørensen.

Og fra en håpløs pasning til en enda verre en:

• 31. min - Christian Poulsen trodde han spilte en enkel støttepasning, men isteden gikk den rett til Nani. Simon Kjær og midtstopperkollega Kjøldrup rygget for lenge, og Manchester United-vingen fikk god tid til å fininstille sikte og hamre ballen i nettet bak en hjelpesløs Sørensen.

Etter det måtte Sørensen gå av banen. Aalesund-keeper Anders Lindegaard tok hans plass.

Nani og Ronaldo herjet med stakkars Danmark

Og Lindegaard måtte nærmest umiddelbart i aksjon.

Lindegaard vs. Ronaldo Cristiano Ronaldo snudde på den berømte fem-øringen og sendte ballen i retning Lindegaards venstre hjørne. Lindegaard bykset etter den, fikk ut en arm og slo til corner.

Drøye ti minutter etter sidebyttet måtte Lindegaard igjen ut i full strekk på nok et Ronaldo-skudd. Denne gangen rakk ikke 26-åringen frem, men fikk isteden hjelp av treverket.

Duellen mellom de to fortsatte utover i kampen, og Lindegaards fingertupper holdt navnet til Ronaldo ute av målprotokollen helt til det gjensto fem minutter av kampen.

Nani jobbet på en stuss i duell med to dansker, vant ballen og spilte ballen til en umarkert Ronaldo. Denne gangen maktet ikke Lindegaard avverge, og etter flere forsøk kunne Ronaldo juble.

Carvalho-selvmål I mellomtiden hadde Danmark utlignet på et selvmål av Ricardo Carvalho. Poulsen headet i ryggen på stopperen og ballen trillet i mål.

Samme Poulsen jublet drøye ti minutter før slutt for det han trodde var utligningen, men målet ble korrekt annulert for offside.

Det endte dermed 3-1 for hjemmelaget, og Paolo Bento fikk med det en drømmestart som sjef for Portugiserne, fem poeng bak Norge som slo Kypros tidligere i kveld.