FIKK VM-DRØMMEN KNUST: Et mislykket brassespark på trening resulterte i en skadet skulder for Nani, og dermed gikk hele VM-fløyten. United-spissens kommentar til journalistene på flyplassen i Lisboa satte imidlertid fart på ryktene om at det lå andre ting bak. Foto: 
AFP PHOTO/MIGUEL RIOPA
FIKK VM-DRØMMEN KNUST: Et mislykket brassespark på trening resulterte i en skadet skulder for Nani, og dermed gikk hele VM-fløyten. United-spissens kommentar til journalistene på flyplassen i Lisboa satte imidlertid fart på ryktene om at det lå andre ting bak. Foto: AFP PHOTO/MIGUEL RIOPAVis mer

Nani sentral i VMs friskeste konspirasjonsteori

Portugals fotballforbund mistenkt for å ha diktet opp skaden.

||| (Dagbladet): VM har fått sin første konspirasjonsteori.

Spørsmålet det fotballinteresserte Portugal har stilt seg de siste dagene er om det virkelig var en skade som var årsaken til at Nani ble erklært uaktuell for VM, eller om det ligger andre motiver bak.

For å ta det hele fra begynnelsen:

- Frisk i løpet av en uke
8. juni meldte det portugisiske fotballforbundet at Nani hadde pådratt seg en skade i skulderen, etter et mislykkes brassespark på den siste treningen før avreise til Johannesburg.

- En test viser at han ikke er kapabel til å være med (i VM), opplyste forbundet på sin hjemmeside.

Nani ble likevel med på flyet, og trente sammen med lagkameratene de neste to dagene. Men det hjalp ikke for 23-åringen: Han ble satt på flyet tilbake til Lisboa og Portugal.

Der ble han møtt av journalister, som ville vite siste skadenytt.

- Jeg er frisk i løpet av en uke, sa Nani ifølge Sky Sports.

Bitter og frustrert
I så fall ville han bare gått glipp av den første kampen mot Elfenbenskysten, og vært tilgjengelig både mot Brasil og Nord-Korea.

Men kanskje var Nani for optimistisk på egne vegne. Det portugisiske fotballforbundet insisterer i hvert fall på at ryktene om en konflikt mellom United-vingen og trenerapparatet ikke stemmer.

- Vi forsøker ikke å skjule noe. Det eneste vi håpet var at han skulle bli frisk, sier visepresident Amandio de Carvalho ifølge Sky Sports.

Nani selv sier han er sønderknust over å ikke hjelpe landet sitt til VM-suksess.

- Jeg kan ikke bidra til at laget når sine målsettinger, så jeg bestemte meg for å returnere til Portugal for å gjenoppta rehabiliteringen. Jeg føler bitterhet, frustrasjon og raseri - ja, raseri - over å plutselig bli fratatt muligheten til å oppnå min store drøm, sier han ifølge Daily Mail.

Nani gjør imidlertid ingen forsøk på å så tvil om forklaringen fra det portugisiske forbundet.

- Ingen ord kan beskrive hva jeg følte da jeg skadet meg, og ble erklært uaktuell til VM. Det var et mareritt jeg aldri hadde trodd jeg skulle oppleve, sier han.

ERSTATTER NANI: Ruben Amorim kom inn i troppen etter Nanis skade. Foto: AP Photo/Armando Franca
ERSTATTER NANI: Ruben Amorim kom inn i troppen etter Nanis skade. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer