Nani-skalle var et skår i gleden

Ferguson lover reaksjon.

(Dagbladet.no): Manchester United - West Ham 4-1.

United tok et stort steg mot å sikre ligagullet da West Ham ble utklasset på Old Trafford i dag. Og det til tross for at United spilte i undertall i over en omgang.

Noe av gleden over flotte mål ble imidlertid ødelagt av Uniteds unge portugiser Nani. Etter å ha blitt felt av West Ham-kaptein Lucas Neill skallet han australieren i ansiktet, før han kastet seg ned på bakken i et patetisk forsøk på å dekke over den tåpelige handlingen.

Nani fikk et fortjent rødt kort, og vi ser ikke bort fra at han risikerer en runde med «hårføneren» som tidligere United-spillere har døpt utskjellingene fra manager Alex Ferguson.

Det var i alle fall lett å se at skotten var oppgitt da han av Sky Sports ble spurt om han hadde noen innsigelser på det røde kortet.

- Nei, ingen innsigelser, sa Ferguson og varslet at han vil følge opp saken internt.- Han (Nani) viste mangel på modenhet, og vi kommer til å ta oss av det, sier han.

Ronaldo scoret med skrittet

Cristiano Ronaldo trengte under tre minutter for å gi Manchester United ledelsen i den viktige hjemmekampen mot West Ham.

DUM SKALLE: Her mister Nani hodet fullstendig. Eller rettere sagt - han bruker det til å angripe West Ham-kaptein Lucas Neil. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
DUM SKALLE: Her mister Nani hodet fullstendig. Eller rettere sagt - han bruker det til å angripe West Ham-kaptein Lucas Neil. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Portugiseren fintet Lucas Neill bokstavelig «på ræva» med en hæl-cruyffvending ute ved sidelinja på høyrekanten, skar inn i feltet og banket inn 1-0.

Det var Ronaldos 39. scoring for sesongen.

Manchester United stiller samme mannskap som startet da de slo ut Barcelona i semifinalen i Champions League tirsdag.

21 minutter seinere scoret Ronaldo sitt mål nummer 40 for sesongen - det 30. i Premier League. Høyreback Owen Hargreaves la inn bak West Ham-forsvaret, og ved borteste stolpe dukket Ronaldo opp og satte låret, hofta eller sine edleste kroppsdeler på ballen og styrte den inn.

Kanon- og brassemål

Et par minutter seinere fikk Carlos Tevez ballen midt på banen, førte til snaue 30 meters hold og dundret ballen i mål med et praktfullt langskudd.

Men West Ham ville også være med på moroa, og bare nye to minutter var gått da Dean Ashton reduserte på et spektakulært brassespark etter innlegg fra høyresida.

Et bevis på at West Ham virkelig forsøkte, mener Ferguson. Det vakte nemlig reaksjoner i Chelsea-leiren da West Ham-manager Alan Curbishley tidligere i uka sa at han unnet United ligatittelen.

Nani-skalle var et skår i gleden

- Så på Dean Ashton i dag. Han var United-fan som liten gutt, men scoret et mål som kunne slukket håpet vårt, sier Ferguson.

De flotte målene ble imidlertid etterfulgt av den pinlige episoden med Nani. United-vingen ble felt av Lucas Neill, og ble rasende. Han gikk bort til West Ham-kapteinen og skallet ham i ansiktet.

En stusselig handling, men langt mer patetisk var det at Nani kastet seg ned på bakken ved siden av Neill og tok seg til panna han også. Rasende West Ham-spillere halte den unge portugiseren på beina.

Dommer Mike Riley konfererte med assistenten sin og ga Nani et velfortjent rødt kort, mens Neill fikk gult.

United økte i undertall

Beskjeden fra Ferguson i pausen var klar:

- Jeg ba dem få tida til å gå, holde på ballen og være tålmodige. Og selvsagt forsøke å få målet som ville drepe kampen. Jeg er veldig fornøyd, for det var en del som var slitne, sier han.

Et snaut kvarter etter pause gikk United opp i tremålsledelse igjen. Michael Carrick plukket opp ballen like inn på West Hams banehalvdel, og førte den til skuddhold omkring 30 meter fra mål.

Skuddet var ikke perfekt, men igjen var Lucas Neill involvert. Ballen skiftet retning på beinet til West Ham-kapteinen, og trillet inn i det motsatte hjørnet av der en sjanseløs Robert Green lå og ventet på den.

Darren Fletcher var nær ved å øke ytterligere etter en flott United-opprulling i kampens 71. minutt. Han ble frispilt på høyresida av Ryan Giggs, men skotten satte ballen i stolperota.

Flere scoringer kom det ikke på Old Trafford i dag.

Kan avgjøres mandag

Dagens storseier betyr at tittelkampen kan bli avgjort allerede mandag. Da spiller Chelsea borte mot Newcastle.

Dersom Avram Grants lag taper mot Kevin Keegans gutter der, vil de ligge tre poeng bak United før siste serierunde, men med minst 20 mål svakere målforskjell.

På den andre siden har Newcastle bare æren igjen å spille for denne sesongen, så sjansene for Chelsea-poeng er gode.

I så fall blir det først avgjort i siste serierunde. Der spiller Chelsea hjemme mot Bolton, mens United skal til Wigan og spille bortekamp.

Dagens seier betyr uansett fordel United i siste runde.

- Vi har hatt en flott dag, og vi har en stor mulighet, oppsummerer Alex Ferguson.

Chelsea og United møtes i Champions League-finalen i Moskva 21. mai.

SKUESPILL: Nani later som han får kjempevondt etter nedskallingen, og får kjeft av West Ham-keeper Robert Green.
IKKE VONDT, VEL? Nanis skalle var dum, men det skal sies at Lucas Neill også gjorde sitt ytterste for å forsterke inntrykket. For det var neppe noe veldig hardt sammenstøt mellom de to. Carlos Tevez er for seint ute til å fungere som fredsmekler.
RUNDET 40: Cristiano Ronaldo feirer en av to nye scoringer sammen med Rio Ferdinand (t.v.). Dermed er portugiseren oppe i totalt 40 mål for United så langt i sesongen.