Nani snudde opp-ned på United-høsten

Sikret første seier til tross for gode Tottenham.

(Dagbladet.no): Manchester United - Tottenham 1-0.

Så langt i høst har United dominert, men ikke klart å avgjøre. I dag fikk de real motstand av Tottenham, som var nær ved å få både scoringer og straffespark, men United vant til slutt.

Det var unge Nani som avgjorde med et drømmetreff fra nesten 30 meter.

Men selv om Tottenham ga United kamp til døra, står de med tre poeng på fire kamper. Situasjonen er ikke lystig for manager Martin Jol.

Tverrliggeren etter 30 sekunder

Tottenham startet friskt. Robbie Keane skremte hjemmefansen allerede før det var gått et halvt minutt. En frekk dupper fra 25 meters hold snek seg over fingertuppene til Edwin van der Sar, men traff tverrliggeren.

Michael Carrick og Paul Scholes var nære ved å gi United ledelsen rundt midten av første omgang, og United presset hardest på utover omgangen.

Tottenham så imidlertid aldri ufarlige ut. Ricardo Rocha burde headet dem i ledelsen elleve minutter etter pause, men styrte frisparket utenfor.

ENDELIG TRE POENG: Ikke rart Nani tok av etter scoringen mot Tottenham. I dag fikk United til tider kjørt seg, men klarte likevel å avgjøre. Foto: AFP/Scanpix
ENDELIG TRE POENG: Ikke rart Nani tok av etter scoringen mot Tottenham. I dag fikk United til tider kjørt seg, men klarte likevel å avgjøre. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

To store for Spurs

Og da kampen plutselig tok av etter en drøy time, var det gjestene som startet showet.

Etter 63 minutter gikk Dimitar Berbatov i bakken på vei inn i feltet, men fikk ikke straffe. Det var sannsynligvis en riktig avgjørelse, men liggende på bakken får bulgareren pirket ballen mellom beina på van der Sar. Den trillet sakte mot streken, men Rio Ferdinand fikk ryddet unna.

Like etter Berbatov forbi van der Sar, Wes Brown redder som en keeper - bortsett fra at han sannsynlivis bruker brystkassa og ikke armen. Selv om det er vanskelig å se, gjør trolig dommeren rett igjen ved ikke å gi straffespark.

- Han (Brown) bruker alle lemmer på kroppen - som en keeper - for å holde ballen ute, klaget Martin Jol til Sportinglife etter kampen.

Ikke uventet var Alex Ferguson uenig i den vurderingen.

- Da Tottenham protesterte så heftig trodde jeg det var straffe, men etter å ha sett det igjen var det ikke straffe. Den treffer Wes Brown på kassa, og det er også hva han sier.

Så slo United tilbake. Først fikk Carlos Tevez en halvklarering i beina på drøye 20 meters hold, og klinte ballen via en forsvarer forbi Paul Robinson. Men Jermaine Jenas reddet på streken.

Nani-kanon

Men i kampens 68. minutt fikk portugisiske Nani god tid og plass 25-30 meter fra mål. Han lappet til, og om ballen streifet hodet til Tevez eller ei, er ikke godt å si. Paul Robinson lå i full strekk, men fikk bare tuppen av hansken borti læret som suste forbi ham og i mål.

Berbatov var igjen nær scoring elleve minutter før slutt, men krøllet ballen like utenfor krysset.

Resultatet holdt ut de fire tilleggsminuttene, og presset på Martin Jol blir ikke mindre, selv om ingen vel kunne kreve tre poeng på Old Trafford.

- Noen ganger - og særlig på baner som Old Trafford - trenger du litt flaks, og hadde vi hatt det kunne vi ha funnet, oppsummerte Jol.

Men i London-derbyet mot Fulham på lørdag bør de ta full pott. Og såpass motstand som de ga United i dag, er det ingen tvil om at kapasiteten er der.

Alex Ferguson var på sin side lettet etter årets første trepoenger, men innrømmet etter kampen at seieren satt langt inne.

- Jeg synes vi manglet litt selvtillitt. Det er store forventninger i denne kampen, og vi har noen nye spillere. Vi måtte grave dypt, men det var en godkjent gjennomført kamp.

PERFEKT TREFF: Nanis skudd fra nesten 30 meter blåste i mål via fingertuppene til Tottenham-keeper Paul Robinson (ikke på bildet).