Nani-stempling sørget for mildere Zlatan-straff

Gjør at han kan spille begge kampene mot Barcelona.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic skulle egentlig stått over det første Champions League-møtet mot Barcelona, som en følge av det røde kortet han fikk på tampen av første åttedelsfinale mot Valencia.

PSG-spissen ble gitt to kampers karantene, og sonet den første i returmøtet med Valencia. Den andre skulle han etter planen sone i hjemmemøtet med Barcelona. Nå har Uefa omgjort straffen til en kamps karantene, og svensken kan dermed spille begge mot gamleklubben.

Det er tidligere rapportert at forbundet gjort om på straffen siden dommeren skrev feil i rapporten sin, men nå er det kommet fram at det er videoanalyse som førte til karanteneendringen, skriver Expressen.se.

To videoer Den franske avisa Le Parisien har snakket med en kilde som var til stede under møtet i Uefas disiplinærkomité. Vedkommende forteller at det rett og slett fra bevisføringen til klubben som førte fram.

Sportssjef Olivier Letang og advokaten Francois Klein henviste til to tidligere utvisninger i Champions League:

• Nanis høye spark i åttendelsfinalen mot Real Madrid. Manchester United-spilleren ble utvist og fikk en kamps karantene.

• Antonio Barrangas stygge takling mot Bayern München i fjor høst. Valencia-spilleren ble utestengt i to kamper.

Ingen forklaring En gjennomgang av disse hendelsene og sammenlikning med Zlatans utvisning førte ifølge Le Parisien-kilden til at den svenske stjernen slapp unna med én kamp.

- Zlatan Ibrahimovic vil være tilgjengelig i første kamp i PSGs kvartfinale mot Barcelona etter at Uefas ankeutvalg har besluttet å redusere suspensjonen fra to kamper til én, heter det i Uefas offisielle uttalelse.

De har ikke gått ut med noen ytterligere forklaring på bakgrunnen for helomvendingen.