Nani vurderer å forlate United til sommeren

Det skriver flere engelske aviser i dag.

VIKTIG: Nani har etter hvert funnet seg til rette i Manchester United, og denne sesongen har han virkelig levert varene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
VIKTIG: Nani har etter hvert funnet seg til rette i Manchester United, og denne sesongen har han virkelig levert varene.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Følg Bayern - Inter og Manchester United - Marseille i fotballstudio fra kl. 20!

(Dagbladet): Nani har vært en svært viktig spiller for Manchester United, i det som fortsatt er en sesong som kan ende i tre titler på Old Trafford.

Nå vurderer portugiseren å gjøre denne sesongen til sin siste for rødtrøyene, skriver flere engelske aviser i dag.

The Guardian mener å vite at 24-åringen er lysten på å prøve seg i Italia, og at han har bedt sin agent Jorge Mendes, som også representerer Cristiano Ronaldo og José Mourinho, om å sondere terrenget med tanke på en overgang kommende sommer.

Nani har etter hvert gjort en god jobb med å fylle tomrommet etter Cristiano Ronaldo, og har scoret ti ganger og stått bak 15 målgivende pasninger for Manchester United denne sesongen.

- Ronaldo var eksepsjonell, en spiller som bare dukker opp en gang i livet, men det tok ham tid å finne seg til rette og utvikle seg i England. Nani har kanskje gjort det ennå raskere, sa manager Alex Ferguson i et intervju nylig.

- Jeg trenger ikke å skryte av forbedringene hans. Han har vært stabilt god hele sesongen, og viser modenhet nå, sa skotten.

Høyere lønn
Det skal ikke være noen uenighet eller misnøye med klubben som står bak vingens ønske om å flytte på seg, men Guardian hevder at Nani vil søke nye utfordringer, om ikke etter denne sesongen, så høyst trolig etter neste.

Tabloidavisa The Sun skriver på sin side at det (som vanlig) er penger som er kjernen i saken.

Nani skrev en ny fireårskontrakt med Manchester United for ett år siden, men vingens representanter skal nå mene at ukelønna på rundt 590000 kroner er for lav for en spiller av Nanis betydning.

De skal nå være ute etter et lønnsnivå nærmere Dimitar Berbatovs, som ligger rundt 900000 kroner i uka.

Uansett hva som er Nanis ønsker om framtiden, er det vanskelig å se bort fra at det er spillerens agent som nå ønsker å legge press på Manchester United for å forhandle fram en forbedret kontrakt.

Ferguson overtaler mange
Nemanja Vidic og Patrice Evra er to Manchester United-spillere som nylig ble omkranset av overgangsrykter i mediene, før begge to valgte å bli i klubben på bedre betingelser.

Wayne Rooney er selvfølgelig det tydeligste eksemplet fra denne sesongen, spissen som tilsynelatende flørtet med Manchester City, før han skrev under en kontrakt med United som ga ham en rekordhøy ukelønn på over 2,2 millioner i uka.

I helga var forøvrig Rooney i tabloidsidene igjen, da News of the World skrev at manager Alex Ferguson vurderer å likevel selge spissen, ettersom forholdet mellom de to har kjølnet såpass at det er et problem for klubben.

Nani forventes forøvrig å være aktuell for en plass i startelleveren mot Marseille i kveld, til tross for skaden han pådro seg etter den stygge taklingen fra Jamie Carragher for en drøy uke siden.

Vingen trente med laget i går, åtte dager etter taklingen som fra United-hold ble signalisert å kunne holde ham utenfor fotballbanen til april.

OVERTALELSESKUNST: Manager Alex Ferguson har fått mange fristede til å bli i klubben tidligere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis
OVERTALELSESKUNST: Manager Alex Ferguson har fått mange fristede til å bli i klubben tidligere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis Vis mer