Nannskog: - Det høres merkelig ut

Norge foran Sverige på FIFA-ranking.

(Dagbladet.no): Sverige er nesten bestandig å finne i de store fotballmesterskapene. Norge har ikke klart det siden EM i 2000.

Sverige topper sin EM-gruppe foran Spania - Norge er nummer to bak Hellas.

Likevel bykset Åge Hareide forbi søta bror på den siste FIFA-rankingen, som ble gjort kjent i dag. Norge klatrer hele åtte plasser til 21. plass, mens svenskene daler fra 20. til 24. plass etter 3-0 borte mot Liechtenstein og 1-1 hjemme mot Nord-Irland.

Stabæk-spiss Daniel Nannskog stusser over FIFAs rangering.

- Det høres rart ut, må jeg si. Sverige har vært litt mer stabil enn Norge i det siste. Kanskje det var kampen mot Nord-Irland som gjør at Sverige har falt ned noen plasser, sier Nannskog til Dagbladet.no.

FIFA-rankingen har per dags dato ingen formell betydning, og 33-åringen tar det derfor ikke spesielt tungt at Norge har passert Sverige.

- Jeg vet ikke hvor alvorlig du skal ta rankingen, du må vel ta det med en klype salt. Men det er kult for Norge, de har gjort det bra i det siste.

- Hvem synes du er best i Norden?

TAR RANKINGEN MED EN KLYPE SALT: Daniel Nannskog stusser over at Norge har passert Sverige på FIFA-rankingen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET. Grafikk: DAGBLADET
TAR RANKINGEN MED EN KLYPE SALT: Daniel Nannskog stusser over at Norge har passert Sverige på FIFA-rankingen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET. Grafikk: DAGBLADET Vis mer

- Det er vanskelig å si. Det står mellom Sverige og Norge, Danmark har skuffet meg, sier Nannskog.

Roser Hareide

Han er glad for at Åge Hareide bruker såpass mange hjemlige spillere i startelleveren sin, og mener det er et stort kvalitetstegn for Tippeligaen.

- Jeg er veldig imponert over at Norge kriger om EM-plass med så mange fra Tippeligaen på laget. Det tyder på at den norske ligaen ikke er så dårlig som mange vil ha det til. Et kvalitetstegn for oss som spiller her, sier Nannskog.

Assistenttrener Ola By Rise synes ikke det er spesielt viktig at FIFA-rankingen har Norge som det beste laget i Norden.

- Nei, jeg bruker ikke energi på det. Men det er hyggelig å være best i Norden for en gangs skyld. Det forteller at vi ikke ligger noe tilbake for naboene våre.

By Rise har sett Norge klatre nesten 20 plasser det siste halvåret.

- Men det er litt tilfeldig, i forhold til hvem du møter. Men det vektes i forhold til hvem du møter, så vi har ikke noe å bortforklare.

Nannskog: - Det høres merkelig ut

- Hva sier rankingen deg?

- Det bekrefter at vi har gode prestasjoner, men akkurat nå er vi mest opptatt av Tyrkia. Den kampen er viktigst.

• Sjekk hele FIFA-rankingen HER!

<B>ROSER NORGE:</B> John Arne Riise og John Carew spiller begge i Premier League, men Nannskog gleder seg over at Bjørn Helge Riise og mange andre fra Tippeligaen figurerer i startelleveren til Åge Hareide.
<B>SNUBLET:</B> Zlatan Ibrahimovic og Sverige klarte bare 1-1 hjemme mot Nord-Irland.