Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog får sjansen for Sverige

Blir med til Sør-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk-spiss Daniel Nannskog er en av åtte debutanter i Sveriges landslagstropp til Sør-Amerika-turneen i januar.

Norsk eliteseries målkonge (19 mål i år) kan se fram til sin landslagsdebut 31 år gammel. Han har aldri før spilt landskamp for Sverige, heller ikke på aldersbestemte lag.

Åge Hareide har blidgjort klubbene ved å gi avkall på januartur med Norges landslag i vinter, men noen norske klubber må likevel slippe spillere til landslagsoppdrag i januar. Rami Shaaban (Fredrikstad), Mikael Dorsin (Rosenborg), Per Nilsson (Odd Grenland) og Nannskog er alle med i Sveriges tropp.

Lars Lagerbäck tar også med seg fire spillere fra danske klubber, øvrige er hjemlige spillere. Den største overraskelsen er Olof Guterstam fra 1.-divisjonsklubben Brommapojkarna.

Sverige møter Venezuela i Maracaibo 14. januar, Ecuador i Cuenca 18. januar og i Atahualpa 21. januar.

Danmark reiser i samme periode vestover for å møte USA i Los Angeles, El Salvador i San Salvador og Honduras i Tegucigalpa. Morten Olsens utvalgte er alle fra danske klubber.

(NTB)

TOPPSCORER PÅ LANDSLAGET: Daniel Nannskog har fått betalt for tippeligamålene, nå er 32-åringen tatt ut på det svenske B-landslaget. Foto. Scanpix
TOPPSCORER PÅ LANDSLAGET: Daniel Nannskog har fått betalt for tippeligamålene, nå er 32-åringen tatt ut på det svenske B-landslaget. Foto. Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!