KORT VEI TIL SCORINGSFORMEN: Stabæks Daniel Nannskog jubler etter å ha satt inn 1-0 under eliteseriekampen mellom Stabæk og Start på Ullevaal stadion. Bak Espen Hoff.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KORT VEI TIL SCORINGSFORMEN: Stabæks Daniel Nannskog jubler etter å ha satt inn 1-0 under eliteseriekampen mellom Stabæk og Start på Ullevaal stadion. Bak Espen Hoff. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Nannskog ga sjefen to scoringer i 50-årsgave

Ledet Stabæk til seier i comebacket.

||| (Dagbladet): Stabæk - Start 3-0.

En strekkskade har satt Daniel Nannskog ut av spill en knapp måned denne våren, men med svenskens friskmelding før Start-kampen i ettermiddag, kom også målene og poengene for bæringene.

Nannskog scoret to av tre mål da sørlandslaget ble sendt hjem fra Stabæks reservehjemmebane uten suksess, og viste også at han er i ferd med å finne tilbake til den gode tonen han hadde med Veigar Pall Gunnarsson, før islendingen prøvde seg i Frankrike.

- Jeg var usikker på om jeg hadde power, men jeg hadde det. Det føles fantastisk, sier Nannskog til NRK etter kampen.

Men svensken vil ikke friskmelde Stabæk selv om han selv er klar for spill igjen.

- Vi er ikke helt tilbake, vi har mye mer å hente og er absolutt ikke i rute. Vi må opp på et nivå som er bedre enn i dag om vi skal kunne ta medalje igjen. Og det skal vi ikke snakke om ennå, sier han.

Styrte inn ledelse
Stabæk styrte store deler av kampen på Ullevaal, og bare en god Kenneth Høie mellom stengene hindret flere i sekken for de gule.

Etter en drøy halvtime måtte imidlertid målvakten gi tapt.

Bjarni Eiriksson slo en strålende crosser inn bak Start-forsvaret, og der inne stupte Daniel Nannskog fram med en goalgetter-tå, og styrte ballen opp i nettaket.

Da hadde svensken allerede hatt en i stolpen.

2-0 kom etter 63 minutter.

TO MÅL: Nannskog scoret sitt 100. og 101. mål for Stabæk.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TO MÅL: Nannskog scoret sitt 100. og 101. mål for Stabæk. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Denne gangen prøvde Nannskog seg fra utenfor sekstenmeteren, da ballen kom på tvers fra høyre. Nannskogs venstrebein er bedre enn det høyre, men det var det ingenting som tydet på da han dunket til med det som vanligvis er standfoten.

Ballen suste inn i motsatt hjørne, uten at Kenneth Høie kunne gjøre noe annet enn å konstatere at han var blitt lurt.

- Alle tror at den er død, men det er den jo ikke, sier Nannskog om den plutselige høyreslegga.

Syk Knudsen
Johan Anderson hadde et skudd i tverrliggeren som ved et mirakel ikke fant veien over linja mot slutten av kampen, men de to scoringene til Nannskog hadde allerede avgjort kampen til Stabæks fordel på det tidspunktet.

Jon Inge Høilands 3-0-scoring ble headet i mål fra kloss hold etter en sen corner, etter at Nannskog hadde forlatt banen til stående applaus.

Mer bekymringsfullt for hjemmelaget var det kanskje at keeper Jon Knudsen måtte gi seg på grunn av feber og virussykdom i pausen, men det er strengt tatt et større problem for Egil Olsens landslag enn det er for Stabæk.

Jan Jönssons karer sikret altså tre poeng på trenerens 50-årsdag, tre poeng som tar dem forbi motstander Start på tabellen og opp på en midlertidig sjetteplass.

- Jeg er veldig takknemlig overfor spillerne i dag, og det var morsomt også at Jon Inge Høiland scoret og at vi holder nullen, sier bursdagsbarnet Jönsson.