Nannskog håper FCK ødelegger for ham

- Det er bedre for laget, sier svensken.

SISTE SJANSE: Stabæks Daniel Nannskog er klar over at FC København står mellom ham og karrierens siste mulighet til å få spille Champions League.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
SISTE SJANSE: Stabæks Daniel Nannskog er klar over at FC København står mellom ham og karrierens siste mulighet til å få spille Champions League. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

• Kl. 20.45: Stabæk - FC København direkte i livestudio

FORNEBU (Dagbladet.no): Etter seieren over Aalesund i helga ga Daniel Nannskog Dagbladet noe av sin egen forklaring på hvorfor målraset har uteblitt i årets tippeligasesong.

- I Stabæk er toppscoreren Daniel Nannskog historie, om jeg skal være ærlig. Jeg har ikke opplevd et år hvor jeg er blitt passet på sånn som i år. Så fort vi har ballen er det bare «fall, fall, fall», sa svensken og mente det var trist å møte lag som bare trekker seg tilbake for å nekte ham bakrom.

I kveld er det imidlertid et dansk lag som venter Stabæk, et FC København som i Parken ga Nannskog og landsmann Fredrik Berglund flere gode muligheter.

- Det kan jo være vi får noe mer bakrom. Men kanskje hadde det vært mer trolig om de hadde hatt en annen trener. Ståle kjenner oss litt for godt, og det kan fort bety at de legger seg lavt fra start, sier Nannskog til Dagbladet.

Men svensken klager ikke om det skjer.

- Det er kanskje ikke bra for meg, men det er bra for oss. Jeg håper de legger seg lavt. Da kan vi styre, og da vil laget komme til gode målsjanser. Jeg vil helst bidra til lagets beste, sier Nannskog.

Tror ikke FCK går ut lavt
Danske medier har spekulert på at Ståle Solbakken kan komme til å gå ut i en kompakt 4-5-1-formasjon med lavt press fra start i kveld. Stabæk-trener Jan Jönsson fastslår likevel at han ikke trenger å endre tilnærming til kampen selv om danskene skulle åpne mer forsiktig enn i Parken.

- Det er helt opp til dem, vi må fokusere på oss selv. Men uansett om de velger 4-5-1 tror jeg ikke de vil legge seg lavt, de har så mye offensive krefter i laget sitt som de kan lene seg på, sier Jönsson til Dagbladet.

- Vi kan kanskje vente oss et litt tettere, mer kompakt FCK, men utover det tror jeg vi får se mye av det samme som i København. Vi skal hvertfall gjøre mye av de samme, og vi pleier å skape mye, som der nede. Men vi trenger toppinnsats fra alle, sier svensken.

Trenger 14 spillere i toppslag
Inge André Olsen og Jon Inge Høiland er ikke tilgjengelige for spill i returoppgjøret, mens Pontus Farnerud ikke meldes klar før seinere på kampdagen.

Jan Jönsson varsler at han er avhengig av en sterk tropp i en kamp som potensielt kan ende i ekstraomganger.

- Vi er nødt til å ha 14 spillere i toppslag, og vi trenger trolig 3 positive innhopp i løpet av kampen også, sier Stabæk-sjefen.

I Olsen og Høilands skadefravær er det imidlertid betryggende at unggutta Vegard Eggen Hedenstad og Thomas Rogne stadig leverer på høyere nivå.

- Når jeg snakker om en økt bredde i Stabæk-troppen denne sesongen, snakker jeg spesielt om måten de yngre har kommet inn. De er nesten modne allerede, og med det mener jeg at de kommer inn og bidrar positivt fra første mulighet. Vegard har imponert meg voldsomt, og Thomas er også en spiller som framstår som mer og mer moden, sier Jan Jönsson.

Siste sjanse for Nannskog
Daniel Nannskog mener kveldens returkamp er den største i Stabæks historie.

For ham selv står det trolig om karrierens siste mulighet til å komme seg til Champions League.

- Ja, det skjønner jeg nok at det er. Så det er bare å tømme seg helt, sier 35-åringen til Dagbladet.

- Men dette er stort for Stabæk også, det er en av de største kampene vi har spilt. Det blir en interessant oppgave, med 1-3 slår vi fortsatt nedenfra, men det passer oss bra. Vi er bra om dagen, selv om vi er langt fra perfekte på noe sett. Samtidig har vi veldig bra statistikk hjemme (21-1 på de siste syv, journ.anm), og vi må se på dette som en mulighet, sier Nannskog.

LIK KAMP: Stabæk-trener Jan Jönsson tror ikke Ståle Solbakkens FCK vil ha en veldig annerledes tilnærming til bortekampen enn de hadde til kampen i Parken. FCK leder 3-1 før returoppgjøret.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
LIK KAMP: Stabæk-trener Jan Jönsson tror ikke Ståle Solbakkens FCK vil ha en veldig annerledes tilnærming til bortekampen enn de hadde til kampen i Parken. FCK leder 3-1 før returoppgjøret. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer