Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog ikke imponert

- Dere trenger mer kvalitet på topp, sier Stabæk-spissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken har ikke latt seg imponere av norske spisser det halvannet året han har banket inn mål i henholdsvis førstedivisjon og Tippeligaen.

At toppscorerlista preges av utlendinger som han selv, hans islandske spissmakker Veigar Pall Gunnarsson i Stabæk og Andreas Tegström i Sandefjord, mener Nannskog bare forsterker inntrykket han har sittet med over tid:

Norge har så få gode spisser at det spesielt er et problem for landslaget.

-  Om Norge ønsker å oppnå noe med landslaget, så trenger dere mer kvalitet på topp, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.

-  Avhengig av Carew

Han registrerer at det er lenge siden John Carew var i scoringsform i Lyon, og Ole Gunnar Solskjærs friskmelding etter to år på skadelista er det ingen som foreløpig vet hva det blir ut av.

Han signaliserer i så måte at norsk måltørke kan bli Norges største problem i den forestående EM-kvaliken.

-  I øyeblikket tror jeg dere er avhengig av at Carew scorer en del mål. Og det er det vel ikke så sikkert at han kommer til å gjøre.

 SCORER MYE:  Daniel Nannskog er nummer to på toppscorerlista i Norge. Svensken har ikke latt seg begeistre over kvaliteten på de norske spissene i Tippeligaen. Foto: HANS ARNE VEDLOG
SCORER MYE: Daniel Nannskog er nummer to på toppscorerlista i Norge. Svensken har ikke latt seg begeistre over kvaliteten på de norske spissene i Tippeligaen. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Av spisser i Tippeligaen sliter han med å plukke ut hvem han synes er best.

-  Det er ingen som skiller seg veldig ut, men la meg si Ole Martin Årst og Steffen Iversen. Årst er vel ingen ballvirtuos, men han scorer alltid en del mål, og han fortjener respekt for det. Som type går han rett på og pang pang. Sånt liker jeg, sier Nannskog.

Skryter av utlendinger

Han har selv scoret ti mål på 17 seriekamper i år - to bak spisskollega Veigar Pall. Ole Martin Årst er nordmannen som rager høyest på toppscorerlista med åtte fulltreffere.

-  Ti scoringer er helt ok, men det er heller ikke supermange. Jeg hadde håpet å score flere på dette stadiet av sesongen. Årst sine åtte mål er ingen katastrofe, men det er heller ikke spesielt høyt antall for en spiss, sier Nannskog - som tross sin målappetitt i Norge ikke er i nærheten av det svenske landslaget.

Stabæk-spissen har derimot latt seg imponere av flere av sine utenlandske spisskolleger i Tippeligaen.

-  Veigar Pall er skikkelig klasse. Han er god på alt. I fjor sleit han litt med avslutningene, men nå sitter de også, akkurat som driblingene og framspillene. Lyns «Edu» viste verdensklasse i ti minutter mot oss. Han kan bli «hur bra som helst», men må vise litt mer før vi kan fastslå at han er så god som mange skal ha det til.

-  Skit i langballen

Nannskog har ingen klar formening om hvorfor Norge sliter med å få fram gode spisser. Han er åpen for at det kan være tilfeldig, men har mest tro på at norske klubbers spillestil er den mest sannsynlige forklaringen.

-  Jeg foreslår at man skiter i den langballen iblant, og heller forsøker å utvikle mer teknisk spill langs bakken. Da blir spillerne også bedre. Der vil jeg gi min trener i Stabæk, Jan Jönsson, kreditt. Jeg synes vi spiller fin og teknisk fotball, sier Stabæk-spissen.

Han håper Norge får fram flere unge og lovende spisser som kan utfordre de som er best i dag. Men Nannskog mener det for Norge sin del ikke ser veldig lyst ut med tanke på den nærmeste framtida.

-  For meg som spiss hadde det vært morsomt å se og følge et norskt spisstalent i Tippeligaen. Men i øyeblikket kan jeg dessverre ikke se hvem det skulle være. Dessverre. For det er litt beklagelig og skuffende, det må man få si, sier Daniel Nannskog.