Nannskog lover sjokkåpning

Skal krige seg videre i Champions League.

SKAL KRIGE SEG VIDERE: Daniel Nannskog er tilbake i startelleveren og lover et offensivt Stabæk mot FK Tirana i Champions League-kvaliken i morgen kveld. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
SKAL KRIGE SEG VIDERE: Daniel Nannskog er tilbake i startelleveren og lover et offensivt Stabæk mot FK Tirana i Champions League-kvaliken i morgen kveld. Foto: Erik Berglund/DagbladetVis mer

• Stabæk - KF Tirana i kveld klokka 20.45.

FORNEBU (Dagbladet): Stabæk valgte en ytterst forsiktig 4-1-4-1-formasjon da de sist uke dro til Albania for å debutere i Champions League. Med 1-1 i bagasjen kunne fristelsen vært stor for å gjøre det samme hjemme på Telenor Arena i kveld.

- Helt uaktuelt, er tilbakemeldingen fra Stabæk-leiren.

Varsler formasjonsendring
Selv om Stabæk vil gå videre med 0-0, har bæringene ingen planer om å legge seg defensivt. Tvert imot, Daniel Nannskog er tilbake på laget, sammen med Fredrik Berglund på topp, og formasjonstreningen mandag antydet en offensiv 4-4-2-formasjon.

- Vi kan ikke gå ut og satse på å få 0-0, der er altfor risikabelt, mener Nannskog.

- Vi skal være direkte, angripe fra start, og satse på en tidlig scoring. Der nede fungerte vel ikke formasjonen helt optimalt, men nå skal vi angripe med det vante 4-4-2-systemet vårt, sier storscoreren optimistisk.

KF Tirana er et ballsikkert lag, men mangler den store gjennombruddshissigheten. I hjemmekampen mot Stabæk talte Dagbladet kun to målsjanser for albanerne, mot fem for Stabæk. I kveld regner man med at det skal bli flere — for hjemmelaget.

OFFENSIV: - Det er uaktuelt å spille på 0-0 slår Stabæk-trener Jan Jönsson fast dagen før returmøtet. Foto: Erik Berglund/NTB
OFFENSIV: - Det er uaktuelt å spille på 0-0 slår Stabæk-trener Jan Jönsson fast dagen før returmøtet. Foto: Erik Berglund/NTB Vis mer

- Det er viktig at vi er offensive og tar tak i kampen med en gang.

- Kanskje ville vi ha vært enda mer offensive om vi hadde hatt et hyggeligere resultat med oss fra Tirana, men det er i alle fall helt uaktuelt å spille på 0-0, avslører Jan Jönsson.

- FCK storfavoritter

Slik kan det også bli OM — eller når — Stabæk går videre i Champions League: Defensivt på bortebane, styre hjemme i storstua på Fornebu. I neste runde venter etter alle solemerker Ståle Solbakkens FCK, hvor Stabæk har vært heldige og fått hjemmekamp til slutt.

- Det er selvsagt en fordel, men de er kjempefavoritter — hvis vi går videre, da, mener Daniel Nannskog.

- Ståle Solbakken har jo mange ganger påpekt forskjellen mellom de to ligaene her, og det vil vi nok få merke.

Diskerud vrakes

Før den tid må KF Tirana sendes hjem med halen mellom bena, og mandagens formasjonstrening tyder på følgende oppstilling hos Norges Champions League-håp:

Knudsen,- Skjønsberg, Segerström, Olsen, Hedenstad, - Keller, Farnerud, Hauger, Kobayashi, - Berglund, Nannskog