Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog og Gunnarsson fornektet seg ikke

Men måtte dele poengene med Start på Naddderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Start 2-2

Kampen på Nadderud burde motivere seg selv - på tross av at ingen av lagene er med i verken gull- eller nedrykkskampen, har både Start og Stabæk mulighet til både bronsemedalje og en Royal League-plass som en fjerdeplass gir.

Men det var lenge dørgende kjedelig i flomlyset på Nadderud.

Ingen av lagene maktet å skape store målsjanser, selv om det definitivt var Stabæk som hadde initiativet i kampen. Men som Start slet også bæringene med presisjonen i angrepsspillet.

Fine overgangsmuligheter ble skuslet bort gjennom slurv i innleggssituasjoner og den siste gjennombruddspasningen.

Veigar Pall Gunnarsson var tvilsom til kampen eter å ha ligget syk flere dager. Fire minutter før pause viste han hvorfor han har blitt en av sesongens heteste tippeligaspillere. Tommy Stenersen slo et langt hjørnespark som ble headet inn i feltet igjen.

På en meters hold sto Pall Gunnarsson som det seg hør og bør en notorisk målscorer. Med en liten touch kunne han pirke ballen over linja og sende Stabæk til pause med ledelse.

Andre omgang åpnet lik den første - med mye rot og lite presis og god angrepsfotball. Men snart kunne ingen klage på underholdningsverdien.

RADARPAR: Duoen Stabæks Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) og Daniel Nannskog former et av Tippeligaens beste angrepspar. Så også i dag. Foto:
RADARPAR: Duoen Stabæks Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) og Daniel Nannskog former et av Tippeligaens beste angrepspar. Så også i dag. Foto: Vis mer

Fredrik Strømstad, som virket sliten i kveldens kamp, slo et langt overlegg inn i Stabæk-feltet. Stefan Bärlin headet ballen inn mot mål og David Nielsen.

Fra fire meters hold kunne han enkelt banke ballen i mål bak Jon Knudsen. Dermed var vi like langt på Nadderud etter to forholdsvis like scoringer.

Men når Gunnarsson hadde scoret kunne ikke hans svenske makker være noe dårligere.

Alanzinho forserte på venstresida og serverte Nannskog et glimrende innlegg. På fem meter luktet 32-åringen lunta, brøytet seg vei, og hamret Stabæk i ledelsen med sitt 15. seriemål for sesongen.

Men Hawaii-fotballen hadde langt fra tatt kvelden.

Bare fire minutter senere var vi igjen like langt.

Fredrik Strømstad slo en lang dødball inn i feltet. Et massivt Start-trykk sendte Steinar Pedersen helt fri fra sin oppasser. Umarkert kunne han enkelt stusse ballen inn i nærmeste hjørnet til 2-2.

Etter målshowet i første halvdel av andre omgang, døde kampen litt hen. Stabæk satte inn et bra trykk mot slutten, men kom aldri nærmere enn en Gunnarsson-avslutning som Nilssen hårfint fikk reddet.

Og med 2-2 på Nadderud og uavgjort mellom Sandefjord og Lillestrøm, er kampen om både bronsen og Royal League-plassene fortsatt helt åpen.