Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog og Kobayashi scoret to hver mot Start

Utklasset sørlendingene med 5-0.

TOMÅLSSCORER: Daniel Nannskog bidro sterkt til nedsablingen av Start på Telenor Arena. Sammen med Daigo Kobayashi scoret svensken to mål. Foto:Kyrre Lien / SCANPIX
TOMÅLSSCORER: Daniel Nannskog bidro sterkt til nedsablingen av Start på Telenor Arena. Sammen med Daigo Kobayashi scoret svensken to mål. Foto:Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

|||

Stabæk-spillerne går ned i lønn, men opp på tabellen.

Et meget svakt Start-lag ble slått 5-0 og nærmest ydmyket. Lille Daigo Kobayashi scoret to mål og var banens gigant.

Kampen var årsbeste for fjorårets seriemester. Samtidig bekreftet bæringene posisjonen i flytsonen, dette var serieseier nummer tre på rad. Poengfangsten er altså blitt tatt i det som trygt og riktig kan kalles krisetider for de blaa fra Bærum.

Etter en hel serie av forhandlingsmøter sa spillerne lørdag ja til et lønnskutt på i underkant av 9 prosent for 2010-sesongen.

Men lønningsposen var et ikke-tema søndag.

Da sprudlet Stabæk seg til kommandoen umiddelbart. Tre avslutninger i de fire første minuttene rystet sørlendingene, som også var en aning rystet før kampstart: Midtstopper Clarence Goodson meldte sykdomsforfall, og heller ikke Bård Borgersen ble spilleklar.

Dermed gikk midtstopperjobben til cupsyndebukk Jesper Mathisen og veteran Knut Henry Haraldsen.

Sistnevnte fortsatt stor og sterk, men ingen sprinter.

Lettbeint

Hjemmelagets lettbeinte spillere kombinerte stadig ganske elegant og Daigo Kobayashi serverte Fredrik Berglund i det 21. minutt.

Men sistnevnte misset kanonsjansen. Ett minutt senere ble han likevel målscorer: Corner fra Daniel Nannskog, skudd fra Pontus Farnerud, retur og fulltreff fra nevnte Berglund.

Stabæk imponerte den første halvtimen, trykket og intensiteten dalte imidlertid mot pause. Og besluttsomheten foran mål var ikke av toppklasse.

I annen omgang var hjemmelaget tilbake i førersetet, og besluttsomheten merkbart bedre. I det 52. minutt kombinerte Kobayashi og Nannskog vakkert med førstnevnte som målscorer.

Og japaneren hadde mer på lager:

Ti minutter senere dundret han inn 3-0. Nannskog økte til 4-0, og 9423 tilskuere var nærmest tilbake i fjorårets gullmodus. 5-0 ordnet samme mann; vakkert på et direkteskudd etter innlegg fra Espen Hoff.

Stabæk avsluttet med to 17-åringer og en 18-åring på banen. Vegar Eggen Hedenstad, omskolert venstreback, imponerte og var med på å gjøre en skuffende Cristian Bolaños stadig med humørløs.

Savn

Kobayashi er nevnt hos Stabæk, en frisk Nannskog scoret to og er nå oppe i sju seriescoringer. Start bør glemme alt fra denne kampen, spillet og innsatsen var like svart som fargen på lagets bukser. Keeper Kenneth Høie var minst dårlig.

Savnet av toppscorer Bernt Hulsker var merkbart.

Stabæk reklamerte denne gangen strålende for en videre fremtid som topplag, og de blaa går nå en spennende uke i møte.

Mandag er det trekning til mesterligakvalifiseringen, onsdag venter serieleder RBK på Lerkendal.

Kanskje dette var et lite pass opp til trønderne foran Lerkendal-kampen.

(NTB).


ÅPNET BALLET: Fredrik Berglund.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ÅPNET BALLET: Fredrik Berglund. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling