Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog om penisutspillet: - Det var bare drittsnakk

Forteller sannheten om landslagssnakkisen fra 2007.

BARE TULL: Daniel Nannskog hevder at det bare var tull at han ble vraket på landslaget på grunn av penisutspillet etter hans første landslagsmål.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
BARE TULL: Daniel Nannskog hevder at det bare var tull at han ble vraket på landslaget på grunn av penisutspillet etter hans første landslagsmål. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I likhet med Norge har det svenske landslaget hatt en rekke januarturnéer hvor spillere fra den hjemlige serien har fått prøve seg med flagget på brystet.

En spiller som Rasmus Elm etablerte seg på Sveriges landslag gjennom gode prestasjoner på en slik vinterlig turné. Da Åge Hareide tok det det norske landslaget på en tilsvarende reise vinteren 2004, stod Magne Hoseth frem og spilte seg inn på det norske landslaget.

Siden har flere klart det både for Norge og Sverige. Tippeliga-legenden Daniel Nannskog, tidligere toppscorer i Stabæk, brukte også anledningen til å imponere nok til å få flere sjanser med flagget på brystet.

Men måten det skjedde på, vil de fleste huske som ganske spesiell.

- Scoret med penisen Da han scoret sitt første landslagsmål mot Ecuador - etter pasning fra tidligere Rosenborg-spiller Rade Prica - var det på en utradisjonell måte: Nannskog scoret nemlig med sine edlere juveler.

Det var i hvert fall det han sa.

- Jeg sa at jeg slo inn ballen med penisen. Jeg brydde meg ikke så mye om det og gjorde ingen stor greie ut av det. Men det ble jo skrevet mye om i utlandet. Enkelte mente at Lars Lagerbäck vraket meg på grunn av uttalelsen, forteller Nannskog til Expressen.

- Men det har jeg snakket med ham om i etterkant. Det var bare drittsnakk. Jeg ble jo dessuten tatt ut senere også, minner den tidligere Tippeliga-toppscoreren om.

Januarturnéene har fått mye kritikk i både Sverige og Norge, blant annet da det norske «Tippeliga-landslaget» ble ydmyket med 0-5-tapet mot USA i 2006.

Da fikk spillere som Espen Olsen, Trond Erik Bertelsen, Stian Ohr, Erlend Hanstveit, Alex Valencia, Raymond Kvisvik og Tomasz Sokolowski sjansen for Norge.

Kjempet med Zlatan og Henke Nannskog liker likevel konseptet.

- Jeg synes det er veldig nyttig. Det er god læring. Man lærer hva landslaget handler om og hva som kreves. Man får økt forståelse for hva man må gjøre for å være et fast innslag i landslagstroppen, sier 41-åringen.

Han fikk til slutt sju landskamper for Sverige og scoret to mål.

- Det var ekstrem tøff konkurranse da med Zlatan, «Henke» Larsson og Johan Elmander som spisser. Men det føltes ut som om jeg var veldig nære. De gangene jeg var med, bar jeg landslagsdrakta med enorm stolthet.

Norge arrangerer ingen januarturné i år. Per-Mathias Høgmos menn sesongåpner mot Estland i Tallin torsdag 24. mars.

SJU LANDSKAMPER: Daniel Nannskog fikk til slutt muligheten på landslaget. Hans første scoring kom på særdeles merkelig vis.
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / Kod 10050
SJU LANDSKAMPER: Daniel Nannskog fikk til slutt muligheten på landslaget. Hans første scoring kom på særdeles merkelig vis. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / Kod 10050 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media