Nannskog savner mer egoisme i norsk fotball

- Spissene må elske å gjøre mål.

 HIMLER:  Daniel Nannskog er lite fornøyd med utviklingen til norsk fotball. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HIMLER: Daniel Nannskog er lite fornøyd med utviklingen til norsk fotball. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Norske spisser scorer så å si ikke mål. På 17 serieomganger har toppscorerne sju fulltreffere. Daniel Nannskog mener det er altfor dårlig.

 - Norske spisser må bli mye mer egoistiske. I klubbene må man la spillerne få muligheten til å være så egoistiske som det trengs for å score mange mål. Jeg er redd norske spisser ikke får sjansen til det av trenerne sine, sier Daniel Nannskog, som er TV-ekspert både i Norge og Sverige, til NTB.

Den tidligere Stabæk-spissen var selv kjent for å score mange mål. Han synes det er trist å se hvor få mål norske spisser klarer å putte bak motstandernes keepere.

Burde hatt mer - Etter så mange serieomganger som det er spilt nå burde toppscoreren ligget på minst ti, kanskje så mange som 12 mål, mener Nannskog.

Han gir ikke bare spillerne skylden for den måltørken norske spisser opplever.

- Jeg tror kanskje at mange av trenerne gir spissene sine for mange og tunge defensive oppgaver. Det betyr at de bruker mye krefter på å jobbe tilbake på banen, noe som igjen kan bety at de ikke har det lille ekstra å kjøre på med foran mål når sjansen byr seg, sier den tidligere svenske toppspilleren.

- Må elske å gjøre mål - Spissene må elske å gjøre mål. Når de går på banen må tanken på å score være den eneste de har i hodet. Ingen spisser må være fornøyde med å score ett, to eller tre mål. De må ville mye mer enn det, mener Nannskog.

Han sitter i TV 2 og kommenterer norsk eliteserie så å si hver helg og synes han ser lite til slik tenkning og slikt spill i den norske toppserien.

Nannskog slår også fast overfor NTB at norsk eliteseriefotball på langt nær er så bra i dag som den var for noen år siden.

- Da jeg spilte i 2008 og -09 var det mange flere interessante spillere i klubbene enn det er nå. Det var jevnt over bedre kamper også. I Norge i dag kan særlig Strømsgodset, men også Rosenborg, glimte til innimellom. De andre klubbene har en del å lære av dem, sier den svensk-norske TV-eksperten.

Mangler profiler Nannskog legger ikke skjul på at det er langt mellom de gode kampene i norsk toppfotball.

- Det er ikke ofte jeg sitter og ser på en eliteseriekamp og nyter det. Strømsgodset kan som sagt underholde og skape begeistring, sier Nannskog, som legger til at drammenserne er sørgelig alene om dette i norsk eliteserie.

Norsk fotball er litt i bakevja, og Nannskog mener det også kan komme av at det er altfor få profiler i den norske toppfotballen.

- Det gjelder å få fram spillere som kan by på seg selv både på og utenfor banen. Det er ikke mange slike i norsk fotball, bare noen få. Spillerne bør selv være interesserte i å forandre seg, for de vil da være med på å få opp både interessen og statusen i norsk seriefotball, sier han til NTB.

(NTB)