Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nannskog scorer igjen

Stabæk seiret - mot enveiskjøring.

(Dagbladet.no): Tromsø - Stabæk 0-1. Det var ikke mye som minnet om tre poeng for Stabæk på snarvisitt i Ishavsbyen i dag. Antall målsjanser kunne telles på en halv hånd, og bæringene møtte en Tromsø bevæpnet med kreativitet og angrepsvilje.

Men så var det Daniel Nannskog da, svensken som var toppscorer i 1. divisjon i fjor. Etter 18 minutter får han Stabæks første sjanse, og han lar seg ikke be to ganger. Han river, sliter og dytter, og får på mirakuløst vis lurt ballen forbi en utrusende Stamatopoulos i TIL-målet.

0-1, og deretter var det bare ett lag på banen.

- Godt å se at dommeren kan blåse for angriperen

- I blant blåser dommeren for i sånne situasjoner, og i blant blåser de i mot. Det er godt å se at dommerne også kan blåse for angriperen, sier Daniel Nannskog til Budstikka.no.

Etter 0-0 mot Sandefjord, og to kjempesjanser brent, legger ikke svensken skjul på at det var noe spesielt med mål i Ishavsbyen.

- Jeg er utrolig lettet over å få den første scoringen, så slipper jeg alt maset fra dere journalister, sier Nannskog til Budstikka.

Jönsson fornøyd

SCORER IGJEN: Svenske Daniel Nannskog var toppscorer i 1. divisjon i fjor. Her feirer han at han har begynt å score igjen - ett nivå opp. Foto: Scanpix
SCORER IGJEN: Svenske Daniel Nannskog var toppscorer i 1. divisjon i fjor. Her feirer han at han har begynt å score igjen - ett nivå opp. Foto: Scanpix Vis mer

Stabæktrener Jan Jönsson jublet etter kampen. Alfheim har tradisjonelt vært en av de vanskeligste bortebanene i Tippeligaen.

- Jeg er strålende fornøyd med tre poeng her oppe, sier Jönsson.

Innleggene haglet

I andre enden var Jon Knudsen i et umulig humør. Han ble ikke satt på de helt store prøvene, men gjorde heller aldri den minste feil. Selv om Tromsø-angrepene rullet opp både på høyre og venstre side, og innleggene haglet rundt bæringenes mål, så det egentlig aldri ut som Gutan skulle få ballen i mål.

Ademolu tidvis briljant

Det manglet ikke på forsøk. Dersom det skulle deles ut stilpoeng hadde Stephan Ademolu fått en soleklar tier da han etter 63 minutter demper ballen på brystet, legger seg bakover og vrir seg i lufta med et halvbrasse-forsøk. Men der, som i kampen ellers ble skuddet blokkert.

Samme Ademolu var på vei gjennom etter 80 minutter da Mike Kjølø ikke så annen utvei enn å felle. Kjølø måtte rett i dusjen, og dermed hadde Stabæk ti mann til disposisjon, med ti minutter igjen på klokka.

Men det tente bæringene. Brått var rollene byttet om, og godt hjulpet av innbytteren Bjørnar Holmvik kunne Stabæk ta over initiativet de siste minuttene. Kampen ebbet ut, og Stabæk står nå med fire poeng etter to omganger.

Normark ikke fornøyd

Ivar Morten Normark på Tromsøs trenerbenk var ikke spesielt fornøyd med utfallet av kampen.

- Vi kommer til mer denne gangen, og setter opp en del gode angrep. Men baklengsmålet blir for billig, og totalt sett kan vi ikke være fornøyd, sier Normark til 100% Fotball.

Og sesongen så langt?

- Møkkastart, brummer Tromsøs nye trener, som kom fra Aalesund sent i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling