Nannskog senket Viking

Scoret begge målene for Stabæk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk-Viking 2-1

Stabæk - Viking 2-1 (0-0)

5566 tilskuere

Mål: 1-0 Daniel Nannskog (47), 2-0 Nannskog (75), 2-1 Allan Gaarde (78).

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.

Gult kort: Jone Samuelsen, Hannes Sigurdsson, Nicolai Stokholm, Maurice Ross, Viking.

Rødt kort: Nikolai Stokholm (79, to gule), Viking.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik - Christian Keller, Somen A Tchoyi, Henning Hauger, Alanzinho (Tommy Stenersen fra 80.) - Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog (Branimir Poljac fra 89.).

Viking (4-4-2): Iven Austbø - Maurice Ross (Jørgen Tengesdal fra 58.), Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Thomas Pereira (Allan Gaarde fra 69.) - Søren Berg, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen, Alexander Ødegaard - Peter Ijeh, Hannes Sigurdsson.

Det var duket til topp-oppgjør på Nadderud da Viking gjestet Stabæk. Vertene gikk offensivt til verks og dominerte store deler av førsteomgangen.

Uten å få uttelling.

Mye var skrevet om duellen mellom målmaskinene Nannskog og Ijeh før kampen, og det var svensken som først havnet i fokus.

Etter halvtimen var han i duell mot Viking-keeper Austbø, og så ut til å nå ballen først før han gikk over ende. Nadderud skreik på kort og frispark, men dommer Olsen vinket spillet videre.

To minutter tidligere hadde Nannskog nesten klart å omsette en retur fra Austbø, etter at keeperen ikke klarte å holde et skuff fra Alanzinho.

Sint Rösler

Stabæk hadde nær sagt alt spillet, men Ijeh fikk en sjanse rett før pause. Berg la inn fra høyre, men Ijeh fikk ikke hodet ordentlig bak ballen og headet over.

FLYR VIDERE: Stabæk slo Viking i kveldens toppoppgjør etter to mål av Daniel Nannskog. Foto:Scanpix
FLYR VIDERE: Stabæk slo Viking i kveldens toppoppgjør etter to mål av Daniel Nannskog. Foto:Scanpix Vis mer

Uwe Rösler var lite fornøyd med hva han så.

- Den første timen var Stabæk klart best. Jeg skrytt mye av spilleres innsats og innstilling tidligere, men i starten manglet det mye.

Bærumslaget startet andre omgang som de slapp, og etter to minutter fikk de betalt. Nannskog var plutselig alene med keeper på 16-meter, og ventet keeper ned. Ballen trillet han kontrollert til venstre for Austbø til 1-0.

- Veigar [Pall Gunnarsson] spilte meg fram igjen, som så mange ganger før. Det var et enkelt mål, forklarte Nannskog.

Viking hadde lite å by på i starten av andre omgang, og ble mer og mer frustrerte. Det ga seg utslag i en flere gule kort etter angrep på Alanzinho. De sleit med å holde ballen i laget, og skapte lite.

Nærmest kom de etter timen da Hannes Sigurdsson som brant til fra 20 meter, men skuddet gikk utenfor. Etter dette begynte siddisene å jobbe seg inn i kampen igjen, samtidig som Stabæk falt lenger bak.

- Det var nok en kombinasjon av litt feighet og litt trøtte bein, i tillegg til at Viking la på presset, var Nannskogs forklaring.

Kontringsmål

Da Peter Ijeh headet rett på Jon Knudsen under sterkt press, begynte usikkerheten å bre seg hos hjemmelaget. Men akkurat i det Viking så ut til å sette inn sluttspurten kontret hjemmelaget.

Veigar Pall Gunnarsson satte fart og avsluttet på keeper. Men Nannskog hadde fulgt løpet, og satte returen kontant i mål til 2-0.

- Nå er poweren tilbake i løpene. Jeg kjente meg tung tidligere, og jeg lever jo litt på løpene. Det var to enkle mål i dag, fortsatte Nannskog.

Allan Gaarde kranglet så inn en redusering fra kloss hold, og Viking øynet nytt håp. Men ti minutter før slutt pådro kaptein Nikolai Stokholm seg sitt andre gule for dagen og måtte forlate banen.

- Fortjente ikke å vinne

Gaarde skrudde så et frispark i tverrliggeren, men Stabæk slapp med skrekken og kunne kontrollere inn totalt sett en fortjent seier.

- Vi fortjente ikke å vinne etter den dårlige starten. Muligheten var der, men vi tok den ikke, Oppsummerte Uwe Rösler.

Nannskog ville ikke fokusere for mye på egen innsats, selv om det var en god følelse å score begge målene i seieren.

- Alt som betyr noe er de tre poengene. Hadde vi tapt 2-3 ville de ikke betydd noe

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer