MISFORNØYD: Daniel Nannskog var ikke fornøyd på Åråsen. Etter kampen hilste han til Branimir Poljac. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MISFORNØYD: Daniel Nannskog var ikke fornøyd på Åråsen. Etter kampen hilste han til Branimir Poljac. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Nannskog viste trøye-hilsen til nakkeskadde Poljac

Etter nitrist oppgjør mot LSK.

||| LILLESTRØM (Dagbladet):Lillestrøm - Stabæk 0-0

Tidligere Stabæk-spiller Branimir Poljac er for tiden på Ullevaal Sykehus for utredning etter at han pådro seg en alvorlig nakkeskade i en bilulykke i Tyrkia i påska.

Etter den svært tamme forestillingen på Åråsen i ettermiddag ville Daniel Nannskog uttrykke sin støtte og sympati til kameraten.

Under drakten hadde han en t-skjorte med påskriften «Kämpa Branni!!».

- Da jeg fikk vite det så fikk jeg vondt i magen. Han var og er en personlig venn av meg. Hvert framskritt han gjør, blir jeg glad for , forteller Nannskog i pressesonen etter kampen.

- Det er nyttig for meg som er så opptatt av fotball at det er andre ting som betyr mye mer. Hele laget tenker på ham. Og vi skal besøke ham så fort vi kan, sier Nannskog om sin gamle lagkamerat.

- Vanskelig baneKampen ga lite underholdning både til publikum og en tribuneplassert Stabæk-sjef Jan Jönsson. Stabæk-treneren satt på rad 17 på Åråsen i ettermiddag - og fikk se en kjedelig 0-0-kamp.

- Det var vanskelig å spille bra på denne banen, sier Jönsson til Dagbladet.

Karantenen og episoden med Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo har han nå lagt bak seg.

TAM KAMP: Mikkel Diskerud og Nosa Igiebor klarte aldri å by opp til skikkelig dans på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 0-0.

Foto: Erlend Aas / Scanpix
TAM KAMP: Mikkel Diskerud og Nosa Igiebor klarte aldri å by opp til skikkelig dans på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 0-0. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg må være konstruktiv nå, sier Jönsson.

God Hoff-sjanse

Stabæk kom fra et sjeldent hjemmetap (0-1 mot Tromsø) i forrige serierunde til møtet med formsterke Lillestrøm som hadde 8-0 på sine to første hjemmekamper. Med sjefen på tribunen med karantene var det hjelpetrener Geir Bakke som skulle styre starttreige bæringer.

For utenom Kongsvinger og Hønefoss er «de blaa» det eneste laget i ligaen som har sluppet inn det første målet i de fire første kampene.

Espen Hoff burde blåst den statistikken bort før det var gått tre minutter i solskinnet her på Romerike.

Vegar Eggen Hedenstad og Pontus Farnerud la alt til rette for vestfoldingen — men skuddet fra meget god posisjon 8-9 meter fra mål gikk passe håpløst et par meter utenfor LSK-buret.

Stabæk-straffe?
Samme Hoff ville ha straffe etter cirka et kvarter da Lillestrøms venstreback Lars Kristian Eriksen hevet begge armene over hodet for å stoppe hans innlegg.

Dommer Svein Oddvar Moen bifalte ikke.

TV-bildene viser at Eriksen blir truffet, så blir diskusjonen om hvor naturlig hendene «følger med» når Eriksen prøver å stoppe ballen med kroppen.

- Jeg synes det var straffe fordi det var en veldig unaturlig posisjon for hendene hans, sier Espen Hoff til NRK etter kampen.

Mye mer enn dette skjedde dessverre ikke i første omgang. For etter den positive åpningen ble det mye av det mange fryktet før dette møtet.

Tøffe dueller, forsiktighet og mange feilpasninger på en gressmatte som ikke vil få kunstgressselskerne til å storme til gartneriene.

Til tross for en god del ballinnehav, særlig gjennom gode Nosa Igebor, klarte ikke de gule å få til mer enn en god halvsjanse til Tarik Elyonoussi før pause.

For trener Henning Bergs Lillestrøm anno 2010 tar ikke for mange sjanser framover.

 - Vi er ikke fornøyde med dette her, vi vil vinne på hjemmebane. Vi blir dessverre for upresise på den siste 1/3-delen av banen, sier Berg til NRK etter kampen.

Kneblet Nannskog
I forrige runde var det Vikings Patrik Ingelsten som ble pakket inn av «Fuglas» kompakte forsvarsfire der rutinerte, men bakromsredde Steinar Pedersen og Frode Kippe styrer.

DUELLKAMP: Kristian Flittie Onstad og Arild Sundgot i aksjon i kampen mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen lørdag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
DUELLKAMP: Kristian Flittie Onstad og Arild Sundgot i aksjon i kampen mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen lørdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

På Åråsen i ettermiddag var Stabæks superspiss Daniel Nannskog mer eller mindre usynlig.

Uten Veigar Pall Gunnarsson baserte Stabæk seg mest på at flinke Pontus Farnerud skulle finne Daniel Nannskog. Men svensken er ikke Xavi — og bak herrene Pedersen og Kippe var det knapt gress igjen for Nannskog å løpe på.

Derfor ble veteranen lite involvert.

- Vi kan mye bedre enn dette, men vi kriger til oss et poeng. Det var en tung beina, det føltes som om vi spilte i sand, sier Nannskog etter kampen.

Tarik-mulighet
Etter en søvdyssende start på andre omgangen begynte ting å skje. Tarik Elyounossi fikk seg en ny fin mulighet etter drøye 70 minutters spill. Ballen lå fint til rette på 16 meteren, men det var for lite snert i skuddet fra den tidligere FFK-spilleren til at Jon Knudsen fikk problemer.

En fiks kombinasjon fra bortelaget et par minutter etter gjorde at Stabæks bakromsløper Johan Andersson fikk en av de sjansene han alltid kommer til.

Men svensken, som hadde 12 mål i debutsesongen i Tippeligaen, traff bare rett på LSK-keeper Stefan Logi Magnusson med sitt bredsideskudd.

Når Daniel Nannskog ikke fikk sjanser på «vanlig vis», så fikk han det ironisk nok ved hjelp av hjemmelagets tradisjonelt sett beste våpen: dødballen.

Åtte minutter før slutt slo Andersson et frispark som Nannskog headet godt mot mål, men Magnusson reddet meget bra det som var omgangens beste mulighet.

ALVORLIG SKADET: Tidligere Stabæk-talent Branimir Poljac er alvorlig nakkeskadet og fikk hilsen og varme tanker fra Daniel Nannskog og Stabæk-laget etter kampen på Åråsen i dag. Foto: Ståle Andersen / SCANPIX  .
ALVORLIG SKADET: Tidligere Stabæk-talent Branimir Poljac er alvorlig nakkeskadet og fikk hilsen og varme tanker fra Daniel Nannskog og Stabæk-laget etter kampen på Åråsen i dag. Foto: Ståle Andersen / SCANPIX . Vis mer

Dersom vi er meget snille kan vi si at det var tre målsjanser i kampen (2-1 til Stabæk) - det sier mye om ettermiddagens kamp på Åråsen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.