Nannskog viste vei til tabelltopp

- Fine mål, sier svensken.

(Dagbladet.no): HamKam - Stabæk 0-2 (0-0).

Daniel Nannskog slet med å score i starten av sesongen, men åpnet kontoen mot Brann sist runde. I kveld var svensken omtrent usynlig i en snau time, før han plutselig slo til.

Kremmerhus

Bjørnar Holmvik slo presist fra dypet, og fra 20 meter dundret Nannskog til med høyrefoten, og ballen suste inn i krysset bak en sjanseløs Ivar Rønningen i HamKam-målet.

Og i det vertene skulle sette inn sluttspurten snaue kvarteret før slutt dukket svensken opp igjen.

Fra 16-meterstreken lobbet han over Rønningen, og bortefansen kunne igjen juble.

- Jeg får kjempetreff med høyre og setter inn en lobb, det var fine mål. Det er viktig å bryte barrierer og med seier på bortebane gjorde vi det i dag, uttalte en glad matchvinner, som likevel ikke bare var fornøyd etter kampen.

- Det var en dårlig første omgang. Og selv om vi vokser litt etter det første målet var det alt i alt ikke bra. Forhåpentligvis kan vi underholde mer på bortebane utover.

FANSENS FAVORITT: Daniel Nannskog jubler med Stabæk-fansen etter sitt fantastiske første mål. Foto: Geir Olsen / Scanpix
FANSENS FAVORITT: Daniel Nannskog jubler med Stabæk-fansen etter sitt fantastiske første mål. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer

Scoringene innebærer samtidig at Stabæk nå topper tabellen - uten tap - ettersom Fredrikstad ikke maktet å vinne på Ullevaal, og Viking først spiller i morgen.

Krangel

Men det var ikke bare fryd og gammen for Nannskog på Hamar.

Alanzinho valgte i mange tilfeller å skyte eller drible framfor å spille til en godt plassert Nannskog, og tidlig i andre omgang var storscoreren tydelig forbannet.

- Jeg orker ikke mer, skrek 33-åringen da trener Jan Jönsson forsøkte å roe ham ned.

Stemninga var derimot bedre hos den svenske treneren etter kampen.

- Jeg er glad vi holder nullen. Vi er litt bedre enn dem og Daniel scorer flotte mål. Det ble aldri en morsom kamp, men sånn er det, sa Jönsson.

- Vi er solide bak og slipper dem nesten ikke til. Vi har mange strenger å spille på offensivt. Er ikke Daniel der, er Veigar der. Og er ingen av de to der kan Somen eller Johan Andersson gjøre det for oss.

Nannskog viste vei til tabelltopp

Rødt kort

HamKam hadde lite å by på etter hvilen, og fikk det ekstra vrient da midtbanesluggeren Jan Michaelsen ble utvist tjue minutter før slutt. Dansken fikk gult kort for å hindre en overang før hvilen, og kom sent inn mot Somen Tchoyi etter.

- Det så veldig billig ut, sa HamKam-trener Arne Erlandsen fra sidelinja.

Kortene var helt korrekt delt ut av dommer Kjell Alseth. Michaelsen viste seg derimot sportslig da han etter å ha fått rødkortet hjalp Tchoyi på beina, ham i hånda, gjorde det samme med Alseth, før han rolig tuslet i garderoben.

- Jeg har spilt i mange land, men i Norge syns jeg man dømmer litt firkantet. Man tar ikke hensyn til kamptempo og spesielle situasjoner. Men jeg aksepterer selvfølgelig kortene, sa Michaelsen selv.

Dårlige forhold

Begge lag ville mye i den første omgangen, men en gressmatte bedre egnet for jordbruk enn fotball må ta sin del av skylda for at det som regel ble upresist når den avgjørende pasningen ble slått.

- Det var en jevn kamp i starten, men det var vrient på en vanskelig bane, sa Jan Michaelsen.

Men noen sjanser kom det da, den største til gjestene.I underkant av 20 minutter var spilt da Veigar Pall Gunnarsson løftet ballen over HamKam-forsvaret, og nydelig til Johan Andersson.

Svenskens halvvolley tok derimot fram det beste i Ivar Rønningen, som fikk slått ballen til corner.

I likhet med Stabæks forsøk ble også skuddene fra hjemmelaget enten for løse eller for langt utenfor til å skape hodebry for burvokterne.Rønningen var også våken og hindret potensielle sjanser for Gunnarsson og Nannskog ved å komme tidlig ut og klarere.

Kammas største sjanse kom etter et drøyt kvarter.

Borteforsvaret sto og sov på en kort corner, og Olivier Karekezi fikk heade umarkert fra fem meter. Dessverre for HamKam gikk hodestøtet over mål.

- Langt unna

Etter tapet ligger Kamma fortsatt nest sist på tabellen, og må snart ta poeng igjen om ikke laget skal bli hengende for mye etter på tabellen.

- Vi så daue ut i dag, men jeg synes ikke de er så mye bedre. De var giftigere enn oss, og angrep med flere folk. Vi har masse å gå på, og er altfor langt unna det nivået vi lå på i starten, uttalte Arne Erlandsen.

I kampen om å kare til seg flere poeng enn seieren mot Viking i andre runde drar HamKam til Fredrikstad. Stabæk spiller neste søndags kveldskamp, hjemme mot formsvake Rosenborg.