Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Napoli bekrefter Zlatan-interesse

Superstjerna Zlatan Ibrahimovic kan ha spilt sin siste kamp i MLS, men om han skulle ønske å fortsette karrieren, har han nok av beilere. Svensken fristes selv av tanken på å gå i Diego Maradonas fotspor.

EUROPA-COMEBACK? Zlatan Ibrahimovic står bokført med 52 scoringer på 57 kamper for LA Galaxy. Det har med andre ord vært mye å gi tommel opp for, som her i en kamp mot FC Cincinnati. Foto: Shutterstock Editorial.
EUROPA-COMEBACK? Zlatan Ibrahimovic står bokført med 52 scoringer på 57 kamper for LA Galaxy. Det har med andre ord vært mye å gi tommel opp for, som her i en kamp mot FC Cincinnati. Foto: Shutterstock Editorial. Vis mer

Det er mye som tyder på at sagaen om Zlatan Ibrahimovic, den svenske superspissen, fortsetter.

38-åringen, som har Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United og LA Galaxy på CV-en, kan snart få sin tiende arbeidsgiver i en lang, imponerende og ikke minst innholdsrik karriere.

Neste stopp, kan være en Italia-retur, til Napoli.

- Mer enn bare et forslag

Der er Carlo Ancelotti trener. De to kjenner hverandre godt, etter at de jobbet sammen i den franske hovedstadsklubben PSG. Napoli, som vant 3-2 mot RB Salzburg onsdag kveld, til tross for to scoringer av Champions League-toppscorer Erling Braut Haaland, er åpenbart interesserte i Zlatan. Det bekrefter klubbpresident Aurelio De Laurentiis.

- Han er en venn. Jeg møtte ham i Los Angeles. Ikke fotballspilleren (Zlatan), men mennesket, ettersom vi bodde på det samme hotellet. Jeg inviterte han, kona og ungene på middag og vi hadde det fantastisk, sier han ifølge fotballnettstedet Goal, før han bekrefter overgangsryktene:

- Ønsket mitt er å se ham i Napoli-farger. Det er langt mer enn bare et forslag, og det er opp til ham. Det har vært omsnakket i noen måneder nå, sier han.

- Han kan fortsatt gjøre mye, og han kan være en som driver dette laget fremover. Jeg er sikker på at en hver trener ville elske å ha Zlatan til disposisjon, fortsetter Napoli-presidenten.

Ibrahimovic, som nylig fikk en statue i Malmö, har herjet også denne sesongen, og på ekte Zlatan-vis, scoret en rekke, vakre mål, som denne perlen:

AKROBATIKK: Zlatan Ibrahimovic vartet opp med akrobatikk fra aller øverste hylle da LA Galaxy tok i mot New England Revolution. Video: strivesport.com. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Les mer : https://www.dagbladet.no/sport/ibrahimovic-scoret-drommemal---raste-etter-kampen/71143318 Vis mer

Natt til fredag kan svensken ha spilt sin siste kamp for LA Galaxy. Zlatan, som har løftet trofeer hvor enn han har vært, scoret i Los Angeles-derbyet mot LAFC, men hans LA Galaxy tapte 5-3 i sluttspillets semifinale.

Dermed blir det kanskje ikke sølvtøy i USA for svensken.

- Jeg vet ikke hva som skjer neste år. Om jeg blir her, er det bra for MLS, for da kommer hele verden til å følge med. Om jeg ikke blir, kommer ingen til å huske hva MLS er, sier Zlatan etter kampen ifølge Aftonbladet, og fortsetter:

- Tenk om jeg ikke spiller i MLS. Hvem skal dere da snakke med?

I Maradonas fotspor?

I et intervju med den italienske avisa Gazzetta dello Sport gir han uttrykk for at Napoli er en destinasjon og arbeidsgiver som frister.

- Når man ser kjærligheten for den byen får man nesten lyst til å oppleve å spille der. Det hadde vært fantastisk å gjenskape det Diego (Maradona) gjorde, sier Ibrahimovic, som sier han koste seg med kritikerroste dokumentaren om det argentinske ikonet.

- Jeg sier ikke at jeg kommer til å dra dit. Det er mange ting som spiller inn på den endelige avgjørelsen, men det er ingen tvil om at det er et lag som skaper mye entusiasme.

Og så følger svensken, på sedvanlig Zlatan-vis, opp med følgende uttalelse:

- Med meg der, ville San Paolo vært fullt hver eneste søndag. Og så har de Carlo Ancelotti, en stor trener.

Samtidig har det blitt spekulert i at Zlatan faktisk legger skoene på hylla, og gir seg som profesjonell fotballspiller.

Det har tidligere blitt hevdet av LA Times at dette blir Ibrahimovic' siste sesong i MLS. Dagbladet snakket i august med Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund om den evigunge svensken. Heggelund var klar på at Zlatan har mange år igjen, at han er langt fra ferdig, og at han kunne gått inn på et hvilket som helst lag i hele verden.

Akkurat nå er Napoli det mest sannsynlige. Flørten mellom partene er i hvert fall åpenlys.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media