«Napoli er Italias kloakk»

Inter bøtelagt etter supporterhets.

(Dagbladet.no): De italienske seriemesterne Inter Milan har blitt dømt til å betale en Napoli-supporter knappe 12 000 kroner i erstatning, etter at hjemmefansen på San Siro hetset bortelagets fans i en kamp i fjor, melder Reuters.

Supporteren anmeldte klubben etter at Inter-fansen paraderte bannere med påskrift som «Napoli er Italias kloakk», «Ciao, kolera-befengte», og «Napolitanere har tuberkolose», skriver nyhetsbyrået.

Raffaele Di Monda, supporterens advokat, sa i retten at Inter-fansens oppførsel hadde gjort klienten hans «indignert og dypt såret», og domstolen i Napoli holdt Inter ansvarlig.

Inter-supporternes hets spilte åpenbart på søppelkrisen i den søritalienske byen, som toppet seg det siste året fordi fyllingene er fulle og det mangler forbrenningsanlegg. I mai lå det 3.500 tonn uavhentet søppel i Napolis gater.

Milan-klubben har allerede blitt straffet av det italienske fotballforbundet etter hendelsen i oktober, og tribuneseksjonene der bannerne ble vist fram måtte holdes stengt i den påfølgende kampen.

Inter ble også pålagt å betale supporterens saksomkostninger, men San Siro-klubben motstrider dommen og mener den napolitanske domstolen ikke har jurisdiksjon i saker som omhandler hendelser i Milano.

Inter slo forøvrig Napoli 2-1 i oppgjøret i oktober.

RENERE PÅ BANEN: Inter slo Napoli ærlig og redelig på gresset i kampen i fjor høst, men på tribunen spilte fansen med skitne triks. Foto: REUTERS/SCANPIX
RENERE PÅ BANEN: Inter slo Napoli ærlig og redelig på gresset i kampen i fjor høst, men på tribunen spilte fansen med skitne triks. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
«Napoli er Italias kloakk»