Napoli, Fiorentina, Sevilla og Dnipro klare for semifinale

Italiensk dominans i Europa League.

Både Napoli og Fiorentina er klare for semifinale i europaligaen. Det ble klart etter at de slo ut henholdsvis Wolfsburg og Dynamo Kiev torsdag.

I Napoli var det aldri noen tvil om avansementet. Med 4-1-seier i første kamp i Tyskland, hadde trener Rafael Benítez og hans mannskap full kontroll i returoppgjøret på eget gress. Når i tillegg José Callejón sørget for 1-0-ledelse kort tid ut i annen omgang, var all tvil feid av banen.

Dries Mertens la på til 2-0 en drøy time ut i kampen, før Wolfsburg fikk to trøstemål ved Timm Klose og Ivan Perisic. Sammenlagt vant Napoli 6-3.

Danske Nicklas Bendtner startet kampen for Wolfsburg, men fant ikke veien til nettmaskene.

Italiensk duell For Fiorentinas del ble det en langt mer spennende torsdagskveld. Firenze-laget hadde med seg et viktig bortemål fra 1-1-kampen i det første oppgjøret mot Dynamo Kiev.

Dermed ville de være sikret avansement så lenge de holdt nullen. Semifinalesjansene ble langt bedre da gjestenes Jeremain Lens pådro seg sitt annet gule kort like før pause. Kun tre minutter senere sendte Mario Gómez italienerne i ledelsen.

På overtid fastsatte Juan Vargas sluttresultatet til 2-0 (3-1 sammenlagt). Dermed er to italienske lag klare for semifinale i europaligaen.

Napoli og Fiorentina kjemper også en knallhard kamp om spill i neste års europaliga i hjemlig serie. Kun fire poeng skiller de to lagene som ligger på henholdsvis 4.- og 6.-plass. De skilles av Sampdoria som ligger poenget foran Fiorentina.

Sene mål I Ukraina sørget et sent mål av Jevgenij Sjakhov for avansement for Dnipro på bekostning av Club Brugge. Etter 0-0 i første kamp i Belgia, var ett mål nok for å ta seg videre til semifinalen for ukrainerne.

I tillegg slo forrige sesongs mestere Sevilla følge til semifinalen etter en meget spennende kamp mot Zenit St. Petersburg i Russland.

Kevin Gameiros scoring i det 85. minutt ble avgjørende da spanjolene tok seg videre med 4-3 sammenlagt.

Semifinalene i europa- og mesterligaen trekkes fredag.

(NTB)