Napoli-mobb raserte Arsenal-fansens favorittrestaurant

Uhygge før Champions League-kamp.

ENGASJEMENT:  Italienske fans satte sitt preg på kampen mellom Arsenal og Napoli på Emirates Stadium i går. FOTO: NTB SCANPIX
ENGASJEMENT: Italienske fans satte sitt preg på kampen mellom Arsenal og Napoli på Emirates Stadium i går. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Kampene i Champions League er i utgangspunktet en happening av rang - både for spillere og supportere. Her måles krefter nasjoner imellom. Men i går kveld kom dette fullstendig skjevt ut utenfor Emirates Stadium i London.

Arsenal tok imot Napoli.

Før kampen oppsøkte en gruppe Napoli-supportere spisestedet Piebury Corner utenfor stadion. Gjengen besto absolutt ikke av mors beste barn, og det kom til ville tumulter.

Stol i hodet Blant annet ble Arsenal-supporter Tim Garwood forlatt blødende, da han fikk en stol i hodet. 48-åringen ble sendt til sykehus for hjerneskanning, og måtte sy seks sting, skriver The Sun og andre engelske aviser.

Kompisen Richard Morey forteller at han så en gruppe med 100 Napoli-supportere spankulerte ned gata. Plutselig løp en av dem ut av flokken og slo til en mann utenfor etablissementet.

Morey sier:

- Det oppsto håndgemeng, og singlet i glass. En av de italienske gutta traff Tim i hodet med en krakk.

Emily Gould, som er ansatt på restauranten, forteller at det var rundt 50 gjester innenfor da mobben angrep. Det hele skjedde rett før avspark.

- Det var italienske menn med Napoli-farger og skjerf knyttet rundt ansiktene. Det var blod på gulvet. Gjestene var livredde.

- Som på 80-tallet - Jeg har aldri sett noe liknende. Det var som å bli sendt tilbake til 80-tallet, sier et øyenvitne.

Politiet ble tilkalt, og én person skal ha blitt arrestert.

De tilreisende supporterne var neppe i bedre humør etter kampen. Arsenal vant 2-0. Mesut Özil og Olivier Giroud sto for nettkjenningene.

LEVERTE VARENE:  Mesut Özil (i midten) og Arsenal vant 2-0. FOTO: NTB SCANPIX
LEVERTE VARENE: Mesut Özil (i midten) og Arsenal vant 2-0. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer