Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Napoli risikerer poengstraff for kampfiksing

Kaptein Cannavaro og to andre spillere dratt inn i «Calcioscommesse».

TIET: Paolo Cannavaro er blant spillerne som nå trekkes inn i den såkalte Calcioscommesse-etterforskningen. Napoli-kaptein skal ha blitt tilbudt å være med å fikse en seriekamp mot Sampdoria, men avsto. Han unnlot imidlertid å si ifra til italienske fotballmyndigheter, og det er derfor han nå har havnet i trøbbel. Foto: Ed Jones / AFP PHOTO / NTB Scanpix
TIET: Paolo Cannavaro er blant spillerne som nå trekkes inn i den såkalte Calcioscommesse-etterforskningen. Napoli-kaptein skal ha blitt tilbudt å være med å fikse en seriekamp mot Sampdoria, men avsto. Han unnlot imidlertid å si ifra til italienske fotballmyndigheter, og det er derfor han nå har havnet i trøbbel. Foto: Ed Jones / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet):  Den italienske kampfiksingsskandalen, «Calcioscommesse», vokser i omfang. Nå har påtalemyndighetene valgt å gå etter Napoli.

Klubben risikerer nå poengstraff, mens flere spillere står i fare for å bli utestengt. Serietoeren ble gjenstand for etterforskernes oppmerksomhet etter at tidligere keeper Matteo Gianello ble anklaget for å ha forsøkt å fikse utfallet av en seriekamp mot Sampdoria i 2010, skriver football-italia.net.

Både kaptein Paolo Cannavaro og veteranen Gianluca Grava har blitt dratt inn i saken. De ble tilbudt å være med på svindelen, men nektet.

Samtidig rapporterte de ikke hendelsen til italienske fotballmyndigheter, og nå risikerer de å lide samme skjebne som Juventus-trener Antonio Conte, som begikk tilsvarende type unnlatelsessynd som Siena-trener.