Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Napoli tror sexnekt hindrer skader

Full stopp to dager før kamp.

CUPMESTERE: Her feirer Napoli-spillerne Marek Hamsiks mål mot Juventus i Coppa Italia i mai. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito / NTB SCANPIX
CUPMESTERE: Her feirer Napoli-spillerne Marek Hamsiks mål mot Juventus i Coppa Italia i mai. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Napoli er igjen blitt et av Serie As ledende klubblag.

Siste sesong vant klubben Coppa Italia og tok seg videre til åttedelsfinalen i Champions League - der mesterne Chelsea ble for sterke.

Anført av offensive stjerner som Edison Cavani og Marek Hamsik har blåtrøyene fortsatt oppturen i høst, med seks av seks poeng etter to Serie A-kamper.

Litt av hemmeligheten kan ligge i klubbens unike sex-regelverk, melder Napoli-avisa Corriere Del Mezzogiorno.

Fører til betennelser? Klubblege Alfonso De Nicola sier til avisa at klubbens spillere pålegges et forbud mot sex to dager før kamp.

- Å unngå seksuell aktivitet to dager før kamp er helt fundamentalt med tanke på muskelstrekker, kramper og betennelser. Det er regelen for hele troppen, sier De Nicola.

Uttalelsene underbygges ved en kikk på Napolis skadestatistikk.  Sist sesong hadde Napoli bare 50 registrerte spillerskader, lang færre enn toppklubber som Milan (260 skadetilfeller), Inter (188) og Roma (184).

Napolis stjerner oppfordres dessuten til å følge et fast tidsskjema for måltider - som helst ska bestå av organisk mat.

De får beskjed om å sove når de selv ønsker det, og skal melde fra dersom de merker den minste muskelplage. I tillegg formanes Napoli-gutta til å unngå alkohol i enhver form.

- Det blir gjort mye arbeid av min stab og fitnesstrenerne som er påtenkt som forebygging framfor helbredelse, sier De Nicola.

Fortjener honnør
Ifølge Football Italia sier Napoli-legen at det slås alarm hver gang en spiller er plaget, men at spillerne selv fortjener mye av æren for den gode statistikken.

- Spillerne fortjener honnør for sin profesjonalitet i privatlivet. De har en rekke øvelser de gjør hjemme, de har fått den nødvendige opplæringen på treningsleirer, sier klubblegen.

Søndag spiller Napoli mot Parma hjemme. Med en ny seier kan klubben klatre helt til topps i serien, dersom enten Lazio eller Juventus avgir poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media