- Når alt er klart vil jeg være den lykkeligste mannen i verden

Zlatan på plass i Barcelona.

FORNØYD: Zlatan Ibrahimovic er allerede en lykkelig mann, men sier at han vil være den aller lykkeligste mannen i verden når alle formaliteter rundt overgangen er i boks.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez
FORNØYD: Zlatan Ibrahimovic er allerede en lykkelig mann, men sier at han vil være den aller lykkeligste mannen i verden når alle formaliteter rundt overgangen er i boks.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu FernandezVis mer

(Dagbladet.no): Bare formaliteter gjenstår før Zlatan Ibrahimovic formelt sett er Barcelona-spiller. Svensken var i perlehumør da han ankom den katalanske hovedstaden i dag, men lover å sveve enda høyere når han setter navnetrekket sitt på en lukrativ kontrakt med de regjerende trippelmesterene.

- Det er vanskelig å beskrive følelsene mine akkurat nå. Alt virker klappet og klart og trenger bare signaturen min. Jeg er svært tilfreds og nyter det som skjer rundt meg. Jeg er veldig, veldig fornøyd. Når alt dette er klart vil jeg være den lykkeligste mannen i verden, sier Ibrahimovic til Barcelonas hjemmeside.

Da 27-åringen fikk høre om interessen fra den katalanske giganten, var han aldri i tvil om at han ønsket å komme seg videre. Svensken har hatt en fantastisk klubbkarriere siden han forlot Malmö FF i 2001 til fordel for Ajax, men han mangler en triumf i Champions League.

Han kunne neppe funnet bedre forutsetninger for å klare den bedriften enn hos de regjerende mesterene i Europas gjeveste klubbturnering.

- Da jeg fikk høre at Barcelona var interessert i meg, ga jeg beskjed til rådgiveren min om å forsøke å få i stand en overgang, og han har gjort en strålende jobb. Hvem vil ikke spille for Barcelona? Jeg tror enhver spiller ønsker å representere det som er den beste klubben i Europa - muligens i verden, sier Zlatan til fcbarcelona.cat.

Nå ser Skandinavias desidert største fotballstjerne fram til å bli kjent med nye lagkamerater og trener Pep Guardiolas fotballfilosofi.

- Jeg kommer hit med kvaliteter alle vet at jeg er i besittelse av. Jeg er en god tekniker, noe som også kjennetegner Barca som lag, og jeg ønsker å gjøre det like godt her som jeg har gjort det i Inter. Folk som kjenner meg som spillertype, vet hva jeg kan tilføre. Nå vil jeg lære meg hvordan Barca spiller. De er mesterlige i alle posisjoner, og jeg vil suge til meg alt av lærdom jeg kan fra alle sammen, understreker «Ibra».