- Når alt fungerer med bilen, er ingen i nærheten av oss

Petter Solberg tror han kan overraske i Argentina.

JAKTER SEIER: Petter Solberg mener han kan kjempe i toppen når han skal kjøre i Argentina senere i april. Foto:  EPA/STRINGER
JAKTER SEIER: Petter Solberg mener han kan kjempe i toppen når han skal kjøre i Argentina senere i april. Foto: EPA/STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Argentina, Hellas eller New Zealand før sommeren kommer Petter Solbergs (37) første VM-rundeseier i rally på over seks og et halvt år.

Det er iallfall hovedpersonen selv overbevist om. 17 fartsprøveseirer hittil i sesongen er nest best etter stallkamerat Jari-Matti Latvala. Tallenes tale viser at bilen nå har det som skal til for seier.

- Bilen går fælt nå etter at vi har gjort mange endringer siden sesongstarten. Det var kun én feil og min egen skyld at vi ikke vant i Portugal sist. I Mexico runden før var vi bare en punktering unna, sier Petter Solberg til NTB.

- Ingen i nærheten Siste helg i april går neste VM-runde. På argentinske grusveier, der Solberg aldri har vunnet tidligere, er det lagt om til lengre fartsprøver og lengre totaldistanse enn tidligere. Lengste prøve er på hele 66 kilometer.

- Det er en fordel for Ford og meg. Når alt fungerer med bilen, er ingen i nærheten av oss på de lange enkeltprøvene slik vi kjører nå.

I Portugal ble det åtte fartsprøveseirer, men en avkjøring kostet ham seieren. I stedet gikk Mads Østberg til topps etter at Citroën-fører Mikko Hirvonen ble diskvalifisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer