- Når alt fungerer med bilen, er ingen i nærheten av oss

Petter Solberg tror han kan overraske i Argentina.

JAKTER SEIER: Petter Solberg mener han kan kjempe i toppen når han skal kjøre i Argentina senere i april. Foto:  EPA/STRINGER
JAKTER SEIER: Petter Solberg mener han kan kjempe i toppen når han skal kjøre i Argentina senere i april. Foto: EPA/STRINGERVis mer

I Argentina, Hellas eller New Zealand før sommeren kommer Petter Solbergs (37) første VM-rundeseier i rally på over seks og et halvt år.

Det er iallfall hovedpersonen selv overbevist om. 17 fartsprøveseirer hittil i sesongen er nest best etter stallkamerat Jari-Matti Latvala. Tallenes tale viser at bilen nå har det som skal til for seier.

- Bilen går fælt nå etter at vi har gjort mange endringer siden sesongstarten. Det var kun én feil og min egen skyld at vi ikke vant i Portugal sist. I Mexico runden før var vi bare en punktering unna, sier Petter Solberg til NTB.

- Ingen i nærheten Siste helg i april går neste VM-runde. På argentinske grusveier, der Solberg aldri har vunnet tidligere, er det lagt om til lengre fartsprøver og lengre totaldistanse enn tidligere. Lengste prøve er på hele 66 kilometer.

- Det er en fordel for Ford og meg. Når alt fungerer med bilen, er ingen i nærheten av oss på de lange enkeltprøvene slik vi kjører nå.

I Portugal ble det åtte fartsprøveseirer, men en avkjøring kostet ham seieren. I stedet gikk Mads Østberg til topps etter at Citroën-fører Mikko Hirvonen ble diskvalifisert.

Solberg har vunnet 13 VM-runder i rally i karrieren. Den foreløpig siste kom som følge av en dødsulykke, der kartleser Michael Park omkom og førerne i tet ikke ønsket å stå igjen som vinner.

Over sju år er gått siden nordmannen sist var verdens raskeste rallyfører i dertil bil.

Siden fulgte tre magre år med en Subaru ute av stand til å vinne, og deretter tre år i håpløs situasjon som privatfører.

Tre tredjeplasser I år er 37-åringen tilbake som fabrikkfører. Hittil er det blitt tre tredje- og en fjerdeplass. Sammenlagt i VM er Solberg nummer to, bare fire poeng bak åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb.

OPTIMIST: Petter Solberg ser lyst på resten av sesongen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OPTIMIST: Petter Solberg ser lyst på resten av sesongen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

I Ford blir Petter Solberg hyllet etter sesongstarten - selv om kun Latvala (Sverige) og Østberg (Portugal) har vunnet for merket.

- Han (Solberg) har tilført teamet en ny dimensjon. I tillegg har han økt populariteten til laget på grunn av all fansen han tok med seg, sier Fords teamsjef, Malcolm Wilson, til wrc.com.

- Men også vinnererfaringen nyter vi godt av, og han jobber svært godt sammen med og hjelper Jari. Vi er svært fornøyd med Solberg og vet at han er i stand til å vinne.

(NTB)