- Når de drar inn mora mi, blir det for mye

Riise angriper «skitten» presse i åpenhjertig intervju.

(Dagbladet.no) I et personlig intervju med Dagbladet i dag forteller fotballstjernen John Arne Riise om hvordan han har taklet livet med skyhøye gjeldskrav og press fra alle kanter.

- Det har vært ei veldig tøff tid. Da vi midt under EM-semifinalen onsdag kveld fikk til en løsning, forsvant 50 kilo fra skuldrene mine. Jeg sprang ut på gata på Aker Brygge og tok en «high five» med meg sjøl, forteller en svært glad John Arne Riise.

• Les hele John Arne Riises åpenhjertige intervju i dagens papirutgave av Dagbladet!

Lærte en dyr lekse

Egentlig skulle Riise ha møtt opp i Oslo tingrett i går, stevnet av DnB NOR for ikke å ha betalt et lån på åtte millioner kroner. Men i tolvte time ble banken og Riise enige om nedbetalingsavtale, og Roma-proffen slapp rettssak.

På en pressekonferanse i går avslørte Riise at han i februar i fjor hadde en gjeld på rundt 25 millioner kroner. Bare 400 000 av disse skal ha vært selvpåført gjeld.

- Jeg har lært en stor og dyr lekse. Jeg stolte altfor mye på rådgiveren min, Einar Baardsen. Det vil ta mange år å tjene det tilbake det jeg har tapt, sier Riise til Dagbladet.

Mamma er ikke kreditor

SNAKKER UT: John Arne Riise forteller i intervjuet med Dagbladet at han har hatt lyst til å snakke om gjeldsproblemene mange ganger tidligere. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SNAKKER UT: John Arne Riise forteller i intervjuet med Dagbladet at han har hatt lyst til å snakke om gjeldsproblemene mange ganger tidligere. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Finansavisen skrev i et stort oppslag lørdag at Riise har over 40 millioner kroner i gjeld. De skrev også at hans mor, Berit Riise, skal være en av kreditorene som krever penger av 27-åringen. Riise er svært oppgitt over artikkelen.

- Dette er veldig viktig for meg: Mamma er ikke en av kreditorene. Det er tatt fullstendig ut fra løse lufta. Hun har aldri vært på kreditorlista, sier Riise.

Han legger ikke skjul på at han rett og slett ble «forbanna» da moren ble innblandet i hans økonomiske situasjon.

- Når de begynner å dra inn mora mi i usannhetene, da blir det for mye. Det er skittent, sier Riise.

Fikk hjelp av Hareide

Med hjelp av tidligere VIF-investor og nå medeier i Bank 2, Jon H. Nordbrekken, skal fotballstjernen nå ha greid å rydde opp i egen økonomi. Nordbrekken avslører overfor Dagbladet at mange sterke krefter i Fotball-Norge har vært involvert i at Riise nå er på vei ut av sitt økonomiske uføre.

- Flere fotballvenner tok kontakt med meg om denne saken. Jeg har blant annet pratet mye med landslagssjef Åge Hareide om det. Det var veldig mange sterke personer som ønsket en løsning for John Arne, sier Nordbrekken.

Da de siste brikkene falt på plass onsdag kveld, var derfor jubelen stor. Gjelda skal per i dag være nede i vel ti millioner kroner, og ifølge Nordbrekken skal Riise være gjeldfri om halvannet år.

- Når de drar inn mora mi, blir det for mye

- Når man mister 20-30-40 millioner rett i dass, er det selvsagt utrolig kjipt. Dette er penger jeg kunne investert i framtida mi, i dattera mi. Men jeg veldig lettet, og skal nå nyte de siste dagene av ferien med golfspilling og avslapping, sier Riise.

PS. Les mer om hvordan Riise har vernet familien i den tøffe tida, om mor Berits bekymring for sønnen, og om Riises nye liv i Roma i dagens papirutgave av Dagbladet.

STØTTESPILLER: Landslagssjef Åge Hareide skal ha vært en av fotballvennene som har stått ved John Arne Riises side i den tøffe tida.
IKKE KREDITOR: John Arne Riise gjør det klinkeklart at mamma Berit ikke er en av dem som krever penger av ham.