- Når de ikke vil signere ny kontrakt, vil jeg ikke ha dem her uansett

Solskjær er nådeløs mot dem som vil bort fra Cardiff.

BRUKER IKKE TID PÅ SPILLERE SOM VIL BORT: Ole Gunnar Solskjær tror på opprykk i år, selv om mange av hans viktigste spillere fra ifjor har forsvunnet.Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB Scanpix
BRUKER IKKE TID PÅ SPILLERE SOM VIL BORT: Ole Gunnar Solskjær tror på opprykk i år, selv om mange av hans viktigste spillere fra ifjor har forsvunnet.Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær ser på sitt eget lag som en sterk kandidat til å rykke opp til Premier League. Han er likevel ikke ferdig med sommerhandelen ennå.

Fredag starter den engelske mesterskapsserien. Da er Solskjær klar for å ta fatt på sin første hele sesong som Cardiff-manager etter ansettelsen i januar.

Den tidligere Molde-treneren klarte ikke å redde laget fra nedrykk, og waliserne spiller dermed fotball i på det neste øverste nivået i England denne sesongen. Cardiff sesongåpner med store forhåpninger borte mot Blackburn fredag.

- Jeg tror det vil være et godt tips å sette penger på oss, men ligaen er tøff. Det er minst fem eller seks som kan se på seg selv som kandidater for opprykk, sa Solskjær på en pressekonferanse torsdag.

Mistet stjerner Flere av de største stjernene fra forrige sesong har forsvunnet ut dørene på Cardiff City Stadium. Steven Caulker, Jordon Mutch og Frazier Campbell er alle borte fra klubben. Alle var sentrale spillere i nedrykkskampen.

- Når de ikke vil signere ny kontrakt, vil jeg ikke ha dem her uansett. Jeg prøvde å overbevise Mutch til å skrive ny kontrakt, men han ville spille Premier League, så vi får se ham igjen om tolv måneder, sa Solskjær.

Også Gary Medel har vært koblet bort gjennom hele sommeren, men er fortsatt ikke klar for en ny klubb. Han skal være nær en overgang til Inter.

- Hvis Medel-overgangen kollapser, vil han være den første på treningsfeltet for å kjempe for opprykk. Han er en vinner som elsker å spille fotball, mener Solskjær.

Flere inn Siden flere har pakket ned sakene sine og forlatt Cardiff, har Solskjær jobbet hardt med å få inn forsterkninger som kan skaffe opprykk.

Nordmannen har vært aktiv på overgangsmarkedet og hentet inn midtbanespillerne Guido Burgstaller, Tom Adeyemi og Kagisho Dikgacoi. I tillegg har de tre spissene Javi Guerra, Federico Macheda og Adam Le Fondre signert kontrakt med klubben fra Wales.

Den siste signeringen kom seneste torsdag i Adeyemi, men den norske Cardiff-manageren er likevel ikke ferdig med sommerhandelen.

- Det vil komme inn minst en midtstopper til for å styrke stallen vår, sier den tidligere Molde-treneren.

- Fikk en smak En av spillerne som derimot har blitt værende i Wales, er islandske Aron Gunnarsson. Han er svært lysten på å komme tilbake i det gode selskap så raskt som mulig.

- Forrige sesongs skuffelser er bak oss nå. Vi fikk en smak av Premier League og ønske å komme tilbake der. Alle er fokusert på å slå tilbake med en gang. Troen er her, sier Gunnarsson.

25-åringen spilte 23 kamper for Cardiff forrige sesong. Han er fornøyd med å ha Solskjær som manager.

- Det er mye som har skjedd bak scenen som jeg ikke vet noe om. Han er like fokusert som oss, vet hva han kan forvente av oss og er klar, sier Gunnarson.

(NTB)