Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uruguay gir skolebarn fri for å se landslagets VM-kamper

Når denne mannen tar avspark i dag, får barna i Uruguay fri

Skolebarn i Uruguay får fritak fra skolen for å se Luis Suárez og lagkameratene spille i VM.

FRI: Skolebarn i Uruguay får fri for å se Suárez og co. i aksjon i Russland. Foto: REUTERS/Andrew Couldridge
FRI: Skolebarn i Uruguay får fri for å se Suárez og co. i aksjon i Russland. Foto: REUTERS/Andrew Couldridge Vis mer
  • Egypt-Uruguay kl. 14.00

I Uruguay blir verdensmesterskapet i fotball verdsatt høyt. Så høyt at utdanningsinstitusjonen sendte brev til 10.000 skolebarn i forrige uke for å meddele at det ikke vil bli holdt leksjoner når Uruguays kamper blir spilt i Russland. Det skriver The Daily Mail.

Nå har de fleste skolene i landet har fulgt etter. Når landslaget spiller, da skal alle se på.

Likevel har de ikke avlyst timer på finaledagen. Det av naturlige årsaker.

- Vi vil ikke avlyse timer på finaledagen. Rett og slett fordi det er en søndag, fleiper talspersonen for utdanningsorganet.

Hard utenpå, mjuk inni

Uruguay er en stor fotballnasjon som selvfølgelig ønsker at laget skal komme lengst mulig. Ideen om at Uruguay kan nå sluttspillet og også en eventuell finale, er ikke totalt urealistisk så lenge de har Suárez. I tillegg har de vunnet to verdensmesterskap fra før. I 2014 slo laget også ut Italia og England.

- Vi vil drømme, vi vil nå langt, sa Suárez om årets mesterskap, ifølge The Daily Mail.

Landet tar fotballen veldig seriøst. Faktisk var Uruguay det første landet som arrangerte fotball-VM i 1930. Skolebarn fikk fri for å se kampene også i 2006, og nå har Suárez fått gater oppkalt etter seg. Det er Uruguays måte å takke Suárez på, som fikk Uruguay helt til semifinalen i 2006.

Spissen har ikke akkurat vært usynlig i tidligere mesterskap. I 2014 ble han bannlyst etter å ha bitt Giorgio Chiellini i VM-kampen mot Italia. Hendelsen gjorde at han ble utestengt fra all aktivitet med klubb- og landslag i fire måneder. Han måtte også dra direkte fra mesterskapet i Brasil, ei uke før resten av lagkameratene røk ut.

Lagkameraten Diego Godín forteller at hendelsen gikk sterkt inn på alle i VM-troppen.

- Vi mistet vår beste spiller. Det påvirket alle av oss. Det var veldig vanskelig å se at Luis ble kastet ut av mesterskapet, og det var det eneste vi snakket om fram til kampen mot Colombia.

Han legger til:

- Jeg tror at dersom dette ikke hadde skjedd, ville nok skjebnen til Uruguay i VM 2014 sett veldig annerledes ut, sier Godín.

Også i mesterskapet i Sør-Afrika i 2010 gjorde han seg bemerket. Suárez' hånd bidro til at Uruguay avanserte til semifinalen. Nederland ble hakket for store, og gikk videre til finalen med resultatet 3-2.

Til tross for Suárez sin tøffe spillestil, viser spissen også følelser.

I sin egen biografi skriver han at «Til tross for at jeg opptrer som en tøff fyr, må jeg innrømme at jeg gråter mye.»

Lagkameraten Nicolás Lodeiro, som spiller for Seattle Sounders i USA, ble unnlatt fra VM-troppen. Suárez klarte ikke å holde igjen tårene da han ble stilt spørsmål om kompisen.

- Det sårer meg på grunn av det tette forholdet vi har, sa Suarez.

Lodeiro sto ved Suárez side etter bite-hendelsen i 2006.

Diego Godín mener Suárez omstridte spillestil er avgjørende for suksessen.

- Luis har kommet dit han er i dag på grunn av måten han er på. Han blir sint, han kjemper, protesterer og konkurrerer. Dersom han ikke hadde vært slik, ville han ikke blitt den spilleren han er i dag, sier Godín til The Guardian.

Siste mesterskap

Dette kan være det siste verdensmesterskapet for den knallharde spissen. Fredag åpner laget mot Egypt, hvor også Mohamed Salah ventes å være i startoppstillingen. Salah har blitt friskmeldt etter skulderskaden han pådro seg i Champions League-finalen mot Real Madrid.

Etter at Suárez signerte for Barcelona i 2014, har det blitt færre kontroversielle hendelser. Han ligger på tredjeplass på toppscorerlista i La Liga, bak Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media