OPPLEVD VERRE:  Erlend Hanstveit ønsker å gi Rikard Norling tid i Brann. - Som veteran på Brann har jeg sett de mørkeste daler og cup- og seriegull sammen med klubben. Heldigvis er det ikke lynsjestemning i Bergen denne gang, sier spilleren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OPPLEVD VERRE: Erlend Hanstveit ønsker å gi Rikard Norling tid i Brann. - Som veteran på Brann har jeg sett de mørkeste daler og cup- og seriegull sammen med klubben. Heldigvis er det ikke lynsjestemning i Bergen denne gang, sier spilleren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

- Når det blir tøft, må gamlegutta bli tøffere

Hanstveit har opplevd større kriser i Bergen enn nå.

BERGEN (Dagbladet): Om man skal strø salt i gamle Brann-skrubbsår, så holder det å nevne vårsesongen 2003.

Etter de 12 første kampene lå Brann sist på tabellen. Den gang var den en ung og lovende Erlend Hanstveit som stod midt i stormen i fotballgale Bergen.

Ingen lynsjestemning - For det første er jeg enig med VIF-trener Kjetil Rekdal som sier i Dagbladet etter søndagens tap at det ikke er grunn til Brann-panikk - enda. Som veteran på Brann har jeg sett de mørkeste daler og cup- og seriegull sammen med klubben. Heldigvis er det ikke lynsjestemning i Bergen denne gang. Det virker som om publikum er villig til å gi Rikard Norling og oss spillere litt mer tid, sier Hanstveit.

- Hva er likt med vårkrisen 2003, og den situasjonen dere er i nå?

- Mye, vil jeg si. Når kollektive svikter, kommer vi fort inn i en negativ spiral. Nå, som den gang, er det viktig å stå sammen som lag, og ikke bli personlig forbanna på tingenes tilstand. Ting snur. Ha tålmodighet, sier midtstopperen.

De gamle er eldst Lokale helter som Andreas Vindheim, Kasper Skaanes, Jørgen Grønner og 16-åringen Håkon Lorentzen har spilt best for Brann hittil.

- Hva har skjedd med veteranene som Huseklepp, Sævarsson og Hanstveit?

- All honnør til ungguttene våre. Men: Alle må dra sammen for å snu vårens nedtur. Nå er det på tide at vi som har vært ute en vinternatt før tar ansvar og viser vei ut av sumpen, sier Hanstveit, som har tredje flest spilte kamper for bergenslaget gjennom tidene.

Svikter ikke spillerstilen Hanstveit kom fra Helsingborg og gjorde comeback i Brann-trøya før denne sesongen. Han synes ikke ikke løsninga er å skifte ut Norlings ambisiøse spillerstil.

- Jeg elsker å spille hurtig og underholdende fotball. Når det er sagt, så er mest moro når vi vinner fotballkamper samtidig. Det er vel en av grunnene til at publikum svikter oss også. Vi underholder bra på hjemmebane, men vi går på smeller og taper, sier han.

- Din trener annonserte at dere vil ta medalje i år. Har du avskrevet det håpet?

- Ok, kanskje noen lo av oss. Men hør: Jeg elsker å drive med konkurranseidrett, og sette hårete mål. Men først må vi vel score noen mål, og holde nullen før vi kan snakke om medaljer igjen, smiler han galgenhumoristisk.

• PS! I 2003 da Brann lå sist etter 12 serierunder, endte de til slutt opp på 6. plass.

Får ikke Mohn-støtte Tidligere i dag ble det kjent at investor Trond Mohn ikke tenker å hjelpe Brann med å få kjøpt nye spillere til sommeren.

Mohn bekrefter til Bergensavisen at kritikken som fulgte etter Rune Skarsfjord-forlengelsen er grunnen til at han nå stopper pengekrana.

- Nei, slik jeg blir behandlet når jeg gir penger til Brann, så kan fansen bare glemme det, sa Mohn.

Nettopp det får Trond Mohn støtte av Davy Wathne i.

- Jeg forstår Trond Mohn godt. Han er opptatt av samfunnet og er en ansvarsfull mann. Han er en gammel Brann-gutt og en friidrettsmann, men jeg forstår meget godt at han heller vil bruke pengene sine på annet etter behandlingen han har fått, sier Wathne.