Når det laveste nivået stadig synker er det fare på ferde for fotballjentene

Norge har gjort det til en regel å spille meget svake førsteomganger i VM. Det må Even Pellerud bruke den neste uka til å få slutt på.

EN AV MANGE MISSER:   Ada Hegerberg sløser bort en av Norges seks store sjanser før pause. Men enda verre enn noen tapte målsjanser er spillet som nådde nytt bunnivå tross seieren mot Elfenbenskysten. Foto: NTB Scanpix
EN AV MANGE MISSER: Ada Hegerberg sløser bort en av Norges seks store sjanser før pause. Men enda verre enn noen tapte målsjanser er spillet som nådde nytt bunnivå tross seieren mot Elfenbenskysten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Elfenbenskysten-Norge 1-3 (0-1)

FOTBALLJENTENES BUNNIVÅ SANK til foruroligende dybde i førsteomgangen mot Tyskland. Mot Elfenbenskysten sank det ytterligere. Hvilket betyr at det som skulle være en selvtillitsoppbyggende gjennomkjøring før sluttspillet starter mandag til uka er blitt et lite problem.

At laget sliter en omgang mot Tyskland får så være.

Det kan feies under teppet som en trøkkfeil.

Men at vi ikke feier VM-debutantene fra Elfenbenskysten av banen før det er gått en time er kritisk.

Og et faresignal.  AT VI SKULLE åttendedelsfinalen var ikke poenget ved fotballjentenes siste gruppespillkamp. Det var klart før avspark. Derfor handlet kampen mot Elfenbenskysten mer om øving og en treners ønske om å få i gang flest mulig spillere. Og det er greit det når det funker.

Når det ikke gjør det skaper det bare tvil.

ETTER ADA HEGERBERGS tidlige scoring (6) skulle det vært game over i Moncton. At Norge lot Elfenbenskysten leve i håpet var nok et massivt svakhetstegn fra de norske jentene. For vi spilte ikke mot et forsvar slik vi kjenner forsvar på dette nivået, vi spilte egentlig mot ingenting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.