- Når disse lagene møtes, kan hva som helst skje

United.no-redaktøren om Manchester United - Chelsea i kveld.

HVA FINNER HAN PÅ? Jose Mourinho er kjent som en frisk type. I kveld møter hans Chelsea Manchester United på Old Trafford. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
HVA FINNER HAN PÅ? Jose Mourinho er kjent som en frisk type. I kveld møter hans Chelsea Manchester United på Old Trafford. Foto: REUTERS/Kieran DohertyVis mer

Fotballstudio: Manchester United - Chelsea 21.00

(Dagbladet): I kveld, allerede i Premier Leagues andre runde, møtes de to lagene de aller fleste ser vil kjempe om ligatittelen denne sesongen: Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford.

- Det er ingen tvil om at stemningen på Old Trafford vil bli elektrisk i kveld. Når disse lagene møtes, kan hva som helst skje, sier United.no-redaktør Dag Langerød til Dagbladet.

Første hjemmekamp Josè Mourinho mot David Moyes. Ser man bort fra Mourinhos forrige managerperiode i Chelsea, er de to realtivt ferske i sine klubber.

Moyes får sin første hjemmekamp mot Chelsea i kveld.

- I sin debut mot Swansea forrige helg virket han veldig rolig. Jeg er ikke i tvil om at han vil få en fantastisk mottakelse. Noen har klaget litt på mangelen på kjøp denne sommeren, i tillegg til at resultatene i oppkjøringen ikke har vært så bra. Men ser man tilbake til forrige helg og kampen mot Swansea, tror jeg det er glemt, sier Langerød, som er mer nervøs på vegne av Rooney.

Rooney-sagaen Wayne Rooney har vært i sentrum i sommerens overgangsvindu. Han har ønsket seg bort fra Manchester United, og Chelsea har vist stor interesse for spissen.

Mildt sagt. Det er Rooney eller ingenting, har Mourinho sagt. I kjent stil. Men til tross for at det har stormet rundt Rooney i sommer, fikk han en god mottakelse fra fansen da han ble byttet inn i kampen mot Swansea.

- Jeg var litt spent før kampen mot Swansea. I bortekampene er det ofte de ivrigste supporterne som drar, og når Rooney ikke fikk en dårlig mottakelse der, tror jeg ikke han får det nå heller. Da vil jeg bli overrasket, sier Langerød.

Ifølge britiske Telegraph er det ventet at Wayne Rooney skal starte kveldens kamp.

-Jeg blir overrasket om Rooney starter. Welbeck var god sist, og det var et positivt innhopp av Rooney med to målgivende pasninger. men for oss som har sett ham mye, så var han ikke i den formen og på det nivået han kan være. Derfor håper jeg han starter på benken, sier Langerød.

Alt kan skje Det er alltid store forventinger og mye som står på spill når to storlag møtes.

- Det kommer til å bli jevnt. Alt kan skje i denne kampen, og det er umulig å si hvem som vinner, sier united.no-redaktøren.

AVGJØR? United.no-redaktør Dag Langerød tror Robin van Persie blir en nøkkelmann i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super
AVGJØR? United.no-redaktør Dag Langerød tror Robin van Persie blir en nøkkelmann i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Selv innrømmer han at han har problemer med å holde seg nøytral, og tror Manchester United trekker det lengste strået.

- Vi hadde en god start på sesongen, og har det samme laget som vant Premier League med elleve poeng forrige sesong. Robin van Persie blir en nøkkelspiller, og Moyes er god på taktiske grep, sier Langerød.

På motstanderlaget frykter han Eden Hazard mest. Det er en spiller som har herjet før, og er i verdensklasse om han har dagen.

Tøff sesongstart For fjorårets ligamestere blir det en tøff sesongstart. Allerede i andre runde, i kveld, møter de Chelsea. Neste helg Liverpool. 21. september møter de byrival Manchester City.

- Mange frykter den tøffe sesongstarten for United. Jeg ser det på en annen måte. Uansett hva som skjer nå, viser det seg oftest at våren blir avgjørende.Og at vi møter gode lag tidlig, gir oss en fantastisk mulighet etter jul. Uansett hvem som vinner i kveld, blir jeg ikke bekymret, sier Langerød.

OLD TRAFFORD-DEBUT: David Moyes får sin Old Trafford-debut mot selveste Chelsea i kveld. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
OLD TRAFFORD-DEBUT: David Moyes får sin Old Trafford-debut mot selveste Chelsea i kveld. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer