Live-published photos and videos via Shootitlive

Eliteserien: Rosenborg-Molde

Når du beveger deg som Brattbakk og scorer som Brattbakk er det naturlig at du blir sammenliknet med Brattbakk

Nicklas Bendtner er inntil videre bare det store navnet på Lerkendal. Det er Milan Jevtovic som skinner som ei stjerne. 

Rosenborg-Molde 2-1 (2-1)

I MESTERFINALEN MOT Brann i Bergen bøyde han sin første tellende Rosenborg-scoring opp i det lengste hjørnet. Da Odd kom til Lerkendal gjorde han akkurat det samme. Og mot Molde denne lørdagskvelden var serberen Milan Jevtovic der igjen og begravde enda en scoring i det lange hjørnet.

På mange måter er det som å se Harald Martin Brattbakk i sine glansdager for Rosenborg.

- HARALD MARTIN BRATTBAKK scorer ofte mål fordi han ofte scorer mål, var Nils Arne Eggens dype analyse på hvorfor HMB i sin tid var målscorer i særklasse fra sin posisjon ute til venstre i Rosenborgs angrep. I fotball handler veldig mange av de store øyeblikkene om å gjenskape tidligere gode opplevelser. Kall det gjerne øvelse og repetisjon. Og han som nå kopierer seg sjøl og gjenskaper det ene store RBK-øyeblikket etter det andre heter altså Milan Jevtovic.

En 23 år gammel serber som etter 20 kamper og seks mål for Bodø/Glimt i fjor ble solgt til Tyrkia (Antalyaspor) og lånt ut til Rosenborg etter bare fem kamper uten scoring.

I ROSENBORG HAR han på tre seriekamper to mål og to målgivende pasninger, der den siste pasningen bare var et par centimeter unna å telle som scoring nummer tre (Fredrik Midtsjø loset den til 2-0 med hodet fra målstreken). I tillegg altså mesterfinalescoringa i Bergen. Det er i alle sammenhenger tung materie. Men det er ikke bare effektiviteten som får han til å minne meg om Brattbakk, det er bevegelsene, fintene og prikkskytingen.

Der det lange hjørnet i motstanderens mål er selve kjærligheten i avslutningene.

DET SÅ ALLTID veldig enkelt ut da Harald Martin Brattbakk bøyde en ball opp i det lange hjørnet eller kontrollerte en markkryper med innsida av høyrefoten til ei nettmaske mellom keeper og den bortre stanga. Det ser ganske enkelt ut når Milan Jevtovic gjør det også. Han beveger seg riktig, har kvikke bein, går inn i banen og sikter og skyter. Og fortsetter han noen kamper til vil Eggens Brattbakk-teori fort kunne overføres til den lettbeinte serberen.

Da vil det være Jevtovic som scorer mange mål fordi han har lagt seg til vanen å score mål.

LANDSLAGSTRENER LARS LAGERBÄCK var andslagstener Lars Lagerbäck var på sin første Eliteseriekamp denne lørdagskvelden på Lerkendal. Jeg er sikker på at Fredrik Midtsjøs førsteomgang varmet fotballsjela hans, og at Rosenborgs midtbaneterrier rykket fram i køen og allerede står på arket for den landslagstroppen som skal representere Norge mot Tsjekkia (VM-kvalifisering) og Sverige i juni. Og kanskje, selv om jeg ikke helt våger å tro på det (ennå), vil Lagerbäcks oppfatning og forståelse av de spillere han har til rådighet gjøre at vår svenske farbror begyner å vurdere 4-3-3 framfor det Lagerbäckske 4-4-2.

Det handler ikke bare om at han vil få fram alt det beste i Fredrik Midtsjø, en Øyvind Leonhardsen-type som også er en av de beste med ball.

Det gjelder for flere andre landslagsspillere også.

ROSENBORG ER UBESEIRET etter tre kamper, har slått ODD og Molde og har bare i glimt vist fram sin beste fotball. Wow! Jeg lurer på hva oddsen er for 30 seriekamper uten tap? Kommer Bendtner i form, og det gjør han nok, og alt som hangler litt nå blir stadig bedre justert, kan RBK 2017 gjøre en sesong av de sjeldne. De tar ikke 90 poeng, det går ikke, men jeg gir dem muligheten til 80.

Det er 25 seirer og fem uavgjorte kamper.

Det finnes spill med større risiko enn det.