Champions League kvalifisering: Rosenborg-BATE Borisov

Når du børster støv av deg selv, har treneren fått klar beskjed

Rosenborg er halvveis til gruppespillet i Champions League. Det kan de takke Pål André Helland for.

DEN SATT: Pål André Helland (t.v.) hadde vært på banen i tre minutter da han ga Rosenborg 1-0 fra straffemerket. Det var mange følelser som skulle ut i feiringa, her sammen med Vegard Eggen Hedenstad. Og da han ladet kanonen en gang til, og traff Alexander Søderlund i hofta, ble det 2-0. Sånn svarer en sint reserve som føler seg forbigått av treneren. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
DEN SATT: Pål André Helland (t.v.) hadde vært på banen i tre minutter da han ga Rosenborg 1-0 fra straffemerket. Det var mange følelser som skulle ut i feiringa, her sammen med Vegard Eggen Hedenstad. Og da han ladet kanonen en gang til, og traff Alexander Søderlund i hofta, ble det 2-0. Sånn svarer en sint reserve som føler seg forbigått av treneren. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
. Rosenborg-BATE Borisov 2-0 (0-0) 3-2 sammenlagt

PÅL ANDRÉ HELLAND valgte den arrogante veien fra straffemerket, booket Rosenborg to kamper mot slovenske Maribor i Champions League-kvalifiseringens tredje runde med en avslutning til, og feiret sesongens største og viktigste RBK-triumf med å børste litt liksomstøv av egne skuldrer.

Det er som seg hør og bør fra en trønder som føler seg en smule degradert, og som hater å sitte på benken.

Så lenge han scorer 1,75 mål av Rosenborgs to – de andre desimalene går til Alexander Søderlund som ble truffet av matchballen – er det en gest selv trener Eirik Horneland unner kantspilleren sin.

ERIK HORNELAND HAR stått på sitt, jobbet under forutsetning av at øvelse gjør mester og tatt mange gode valg i Rosenborgs gjenreisningsperiode i kjølvannet av den meningsløst svake sesongstarten. Et av dem er å vrake Pål André Helland fra den kantposisjonen han har hatt klippekort på.

En posisjon Rosenborgs nummer 10 mener er hans.

Pål André Helland, som er en mann for de større anledningene, vil alltid mene det.

EIRIK HORNELAND BLE hentet til Lerkendal av mange årsaker. En av dem var konkurranseevnen i Europa. Da regimet til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble veid og analysert vekk fra Lerkendal – det var ikke nok tæl i hverdagen, spillerne var blitt for komfortable – var klubbstyrets argumentasjon at Rosenborg på mange måter hadde gått seg fast i sin nasjonale suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer