Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når du er fra bygda kan du jo skyte overalt

Bjørndalen skjøt til og med i maurtuer i skogen.

KLAR FOR NY SESONG: I helga starter Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskytterne sin sesong på Sjusjøen.  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KLAR FOR NY SESONG: I helga starter Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskytterne sin sesong på Sjusjøen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Denne helga starter skiskytterne sin sesong, med to to tradisjonelle renn på Sjusjøen.

Ole Einar Bjørndalen (40) hadde egentlig tenkt til å legge opp etter OL i Sotsji, men bestemte seg for å ta to nye sesonger.

Tidenes mestvinnende Bjørndalen er tidenes mestvinnende vinterolympier, med 13 Ol-medaljer, og har i tillegg 39 VM-medaljer og 94 individuelle seire i verdenscupen.

Grunnlaget for karrieren ble lagt i Simostranda.

 - Klubben som jeg har vært så heldig å komme fra, Simostranda, har betydd ekstremt mye. Spesielt det med muligheten til å drive idrett og at de engasjerte trenerne som var med oss på trening ga oss muligheten til å trene og ikke minst drømme om å bli veldig gode og gi oss motivasjon, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han forteller at satsingen og den harde treningen startet i ung alder.

- Det miljøet som ble var røft og hardt, men med masse humør. Vi trente steinhard fra vi var 10—11 år, tre fire økter i uka. Tirsdag-torsdag var knallharde dager også var det langtur på søndag i tillegg til egentreningen.

Idrettslag er helt avhengig av alle de frivillige som er med rundt idretten, og Bjørndalen sier han har mye å takke alle som bidro i klubben for.

- Ildsjelene var helt avgjørende for klubbmiljøet og satsingen. Dugnadsinnsatsen var helt enorm. Det var mye vaffelparty.

Lot seg ikke stoppe Og de aller ivrigste utøverne lot seg heller ikke stoppe av en eventuellt snømangel, da dro de etter snøen.

- Hvis en fredag kom og det fantes ikke snø på Simostranda så måtte vi samle sammen en tropp og reise en times tid. Vi bodde på hytta til mamma og pappa også trente vi to økter fredag til søndag, sier Bjørndalen.

- Gale til å trene Det er ikke uten grunn at 40-åringen har fått suksess i skisporet med våpenet på ryggen. Det ligger mange timer hard trening bak suksessen.

- Vi var helt gale til å trene. Det var ikke så flott stadion da jeg var liten, men når du er fra bygda kan du jo skyte overalt. Både på gården hjemme, i skaugen, vi skøyt i maurtuer og overalt.

Klubben betyr mye for Bjørndalen, og i oktober fortalte han at han sammen med sine sponsorer har jobbet fram et omfattende ungdomstiltak over fem år.

- Jeg har alltid brent for rekruttering. Skal man prestere må det skje i ung alder, det er da motivasjonen kommer. Det er viktig med gode tilbakemeldinger og gode treningsforhold fra ung alder, sa Bjørndalen til Dagbladet.

Vil gi tilbake Han håper også det kan være til nytte for Simostranda.

- Jeg har gitt tilbake til Simostranda før. Jeg har gitt noen våpen, og nå har jeg gjort et samarbeid med XL bygg og de gir 14 våpen i fem år,tilsammen 70 våpen, og jeg hadde satt pris på om noen av dem endte i Simonstranda så jeg kunne gi mer tilbake, sier Bjørndalen.

• Sesongåpningen på Sjusjøen starter med sprint for damer klokka 11.30, mens herrene går klokka 13.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling