Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når du har knust kneet og sykler 60 kilometer til

Philippe Gilbert falt stygt, syklet 60 kilometer med et knust kne og måtte bryte touren etter gårsdagens etappe. I dag viser han fram resultatet av ulykka.

GIKK OVER KANTEN: Philippe Gilbert hadde for høy fart inn i svingen, og greide ikke å stoppe før han traff kanten av veien. Skjermdump: TV 2
GIKK OVER KANTEN: Philippe Gilbert hadde for høy fart inn i svingen, og greide ikke å stoppe før han traff kanten av veien. Skjermdump: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk et grøss gjennom Tour-publikumet i går. Med seks mil igjen til mål ble touren ødelagt for Philippe Gilbert.

Den belgiske 36-åringen, som ledet etappen på det tidspunktet, suste nedover en bratt nedoverbakke da det gikk galt.

Han feilberegnet og kom altfor raskt inn i en sving. Gilbert greide med det ikke å stoppe opp og dunket inn i det lille gjerdet på kanten og falt ned i grøfta på den andre siden.

Det skjedde i det samme fjellet som italienske Fabio Casartelli mistet livet i 1995. Ikke rart at det gikk et grøss gjennom publikum.

Sjokk-kne

Men etter å ha klatret opp den bratte skråningen og fått en real legesjekk, syklet faktisk Gilbert til mål etter å ha gitt tommel opp til TV-kameraet.

- Jeg var ganske redd da jeg så hvor langt ned det var. Jeg landet på ryggen. Jeg så bare steiner rundt meg, og trodde at jeg hadde brukket alt. Jeg turte ikke røre på meg til å begynne med. Det kom folk raskt til meg, men jeg hadde store smerter. Jeg falt omtrent fire meter, men det var steinene som var problemet, forklarer Gilbert.

Etter en ny legesjekk ble det raskt klart at belgieren ikke kunne fortsette. Det venstre kneet var helt ødelagt, og nå virker det som sesongen er over for Quick-Step Floors-rytteren.

Kanskje ikke så rart når vi ser resultatet av fallet og de påfølgende seks milene med sykling?

Gilbert har i dag delt et bilde av beina sine på Twitter. Bildet er sjokkerende, og sier alt om påkjenningen han gjennomgått da han syklet til mål i går.

Under bildet skriver han:

- Når du har knust kneskåla og bestemmer deg for å fortsette i seks mil til.

Spesiell etappe

Men Touren går videre, og i dag venter en helt spesiell etappe.

De siste åra har det blitt en økende trend i de store rittene med korte og intensive fjelletapper, som innbyr til offensiv kjøring fra start av, skriver procycling.

Og det får rytterne virkelig smake på i dag. De skal ut i en 65 kilometer kort fjelletappe.

Det er også en Formel 1-start på etappen, så alle de beste sammenlagtrytterne starter i front. Med det kan noen gå direkte i brudd uten at alle lagene er samlet - klare til å stoppe eventuelle bruddforsøk.

- Å krydre det med noe mer ukjent appellerte veldig til oss. Dette vil være en ekstremt intens etappe, og ganske sammenliknbart med kreftene man legger ned på en tempoetappe, sier Thierry Gouvenou, mannen som planlegger Tour de France-løypa, ifølge Velonews, gjengitt hos procycling.

Også sammenlagtleder Geraint Thomas drar noen av de samme parallellene.

- Du må behandle etappen som en tempoetappe. På en tempo ville du ikke ønsket å gå for hardt ut, sier Sky-rytteren til Velonews.com, gjengitt hos procycling.