SKEPSIS: Arsenal-manager Arsene Wenger forsøker å legge press på det norske dommerteamet foran morgendagens returkamp borte mot Bayern München. Arsenal tapte 0-2 hjemme etter å ha spilt med ti mann i over én omgang. Foto: Kerstin Jönsson, AP / NTB Scanpix
SKEPSIS: Arsenal-manager Arsene Wenger forsøker å legge press på det norske dommerteamet foran morgendagens returkamp borte mot Bayern München. Arsenal tapte 0-2 hjemme etter å ha spilt med ti mann i over én omgang. Foto: Kerstin Jönsson, AP / NTB ScanpixVis mer

- Når du kommer fra en liga der det ikke går så fort ... jeg vet ikke

Arsene Wenger med klare hint til norsk dommer.

(Dagbladet): Arsenal har en tøff jobb å gjøre i morgen kveld. De kommer til München med 0-2 i baggasjen fra hjemmeoppgjøret, og skal forsøke å snu det mot regjerende Champions League-mester Bayern München.

Kampen ledes av norske Svein Oddvar Moen, og Arsenal-manager Arsene Wenger ble under dagens pressekonferanse spurt hvordan han ser på at en nordmann skal styre kampen.

Og om han ikke sier det direkte, kom i alle fall Wenger med noen ganske tydelige hint om at kanskje ikke synes Tippeligaen er det beste stedet en dommer kan øve til daglig.

- Det vi ønsker er en god dommer, og jo nærmere de er de tøffe ligaene, jo større sjanser har de til å oppdage triksene som kan avgjøre kampene. Men det er det samme for Bayern, fordi jeg snakker både om mine spillere og Bayern-spillerne, sier Wenger ifølge Sporting Life.

- Går ikke så fort Og den norske toppdivisjonen er altså ikke blant de ligaene Wenger regner blant de tøffeste.

- Det jeg mener er at noen ganger, når du kommer fra en liga der det ikke går så fort ... jeg vet ikke, sier franskmannen.

Han legger til at han aldri tenker på dommeren før en kamp, og at han ikke er forutinntatt. Men han gjentar at det sikkert ikke kunne skade om dommeren hadde mer rutine fra en tøff serie.

- Noen ganger når dommere har mye erfaring, hjelper det dem ut av vanskelige situasjoner.

Rødt fra Hauge Wenger forsøker altså så godt han kan å legge press på Moen og hans norske dommerkolleger foran morgendagens returmøte i åttedelsfinalen.

- Vi har spilt noen ganger med ti mann i europacup, og alltid under svært spesielle omstendigheter, sier Wenger og nevner blant annet Champions League-finalen i 2006. Da var det Terje Hauge som viste ut Jens Lehmann tidlig i kampen.

I hjemmekampen mot Bayern i februar, ble også Arsenals keeper sendt ut i første omgang. Wojciech Szczesny fikk rødt kort etter 37 minutter.

Moen lovet i går, da det ble kjent at han skulle lede kampen på Allianz Arena, at han og meddommerne hans er klare for oppgaven.

- Dette blir en utfordrende og spennende kamp for teamet. Vi gleder oss og har forberedt oss godt, sa han til Norsk fotballdommerforening.

RUTINERT: Svein Oddvar Moen har noe mer erfaring på høyt nivå enn Arsene Wenger antyder. Her under møtet mellom Bayer Leverkusen og Manchester United i november. Foto: Patrik Stollarz, AFP / NTB Scanpix
RUTINERT: Svein Oddvar Moen har noe mer erfaring på høyt nivå enn Arsene Wenger antyder. Her under møtet mellom Bayer Leverkusen og Manchester United i november. Foto: Patrik Stollarz, AFP / NTB Scanpix Vis mer