OVERRASKET: Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF reiste til Lyon for å møte Hegerberg, men klarte ikke overtale henne til å fortsette på landslaget. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

NFF svarer etter Ada Hergerbergs landslagspause:

- Når du leverer et EM med null scoringer og null poeng, så er ikke det en god prestasjon

Pressekonferanse i dag.

(Dagbladet): Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund holdt pressekonferanse i formiddag om den prekære situasjonen rundt Ada Hegerbergs landslags-nei.

Hegerberg er misfornøyd med det meste rundt damelandslaget, og har altså valgt å si nei takk til videre representasjon på landslaget.

I går redegjorde Bjerketvedt overfor fotballstyret om hva det er de har gjort i forbindelse med Hegerberg og kritikken hun har rettet mot dem.

- Dette er en sak som først og fremst tilhører landslagsledelsen, sa Bjerketvedt til pressen i formiddag.

- Nils Johan og Martin har vår fulle tillit. De skal også evalueres, og alle må gå i seg selv og lytte til kritikk. Men de har vår fulle tillit, også i den situasjonen vi står, sa generalsekretæren om toppfotballsjef Semb og damelandslagstrener Martin Sjøgren.

Uklokt valg

Styret fikk saken på bordet da Hegerberg valgte å trekke seg like før en ny landslagstropp skulle presenteres. Semb, Bjerketvedt og Sjøgren reiste til Lyon for å møte Hegerberg i forkant av pressemeldingen, da de allerede da hadde fått beskjed om at Hegerberg ville gi seg.

NFF-trioen ønsket å overtale henne til å fortsette.

- Jeg tror det er et uklokt valg av, Ada. Jeg tro det er uklokt for hennes karriere, sa Bjerketvedt, som også syntes det var rart at Hegerbergs ikke er kommet før.

- Vi er litt overrasket over at den kommer nå, og ikke har kommet før. Det er takhøyde nok på landslaget til å ta dette der, sier Bjerketvedt.

Dårlig prestasjon

Men kritikken fra Hegerberg er så lite konkret, mener generalsekretæren, at den er vanskelig å forholde seg til. EM-evalueringa er klar om få dager, men Hegerberg og NFF er ikke enige om når den skal ha startet.

Hegerberg mener det tok tre uker før den kom i gang, NFF sier den startet etter tre dager.

At evalueringa som kommer blir kritisk, mot alle parter, levner Bjerketvedt ingen tvil om.

- Når du leverer et EM med null scoringer og null poeng, så er ikke det en god prestasjon, sier han, men fastholder at Hegerbergs beslutning om å trekke seg fra landslaget kom som lyn fra klar himmel.

- Budskapet fra Ada er at det er en landslagspause, og vi håper det blir en pause. Målet er at hun finner et grunnlag for å komme tilbake til landslaget på et tidspunkt. No hard feelings, vi håper hun fortsetter å utvikle seg og blir en profil for norsk fotball, oppsummerer Bjerketvedt.